"Jag är en ensamstående mamma som har kritiserats över att jag har köpt för många julklappar till min dotter"

av Titti Carlberg

30 November 2022

"Jag är en ensamstående mamma som har kritiserats över att jag har köpt för många julklappar till min dotter"
Advertisement

Julens ankomst är utan tvekan en av årets favoritperioder för barn, som ivrigt väntar på att få se färgglada paket under granen, med hopp om att de innehåller eftertraktade leksaker. Föräldrarna å sin sida försöker behaga sina barn inom gränserna för deras möjligheter, de kanske gör en och annan uppoffring för att kunna spendera lite mer. 

En australisk mamma har dock kritiserats av webbanvändare för att ha, enligt dem, överdrivit när hon visade bilder på julklapparna hon hade köpt till sin dotter.

via Daily Mail

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Casey, från Queensland, är en ensamstående mamma som bestämde sig för att publicera bilder på Facebook av de julklappar hon hade köpt åt sin 4-åriga dotter. Inget konstigt med det, men människorna i det berömda sociala nätverket tog det inte så bra: bilderna som kvinnan har delat visar tre kundvagnar fulla av leksaker.

Casey skrev att hon hade spenderat ett belopp på 651,32 australiensiska dollar. Bland föremålen finns ett stort mjukisdjur, ett Barbie Patio Set, ett litet kök, en studsmatta, en adventskalender och mycket mer. Men detta är inte de enda gåvorna som kvinnan har köpt till sin dotter, långt ifrån: det är bara några tillägg.

Advertisement

"No child needs this let alone more than this."

Pubblicato da The Sun su Venerdì 18 novembre 2022

"Jag köpte dessa gåvor till min lilla fröken, hon är väldigt exalterad över att lägga dem tillsammans med resten av presenterna jag köpt tidigare" skrev Casey, och drog på sig en massa ogillande från andra föräldrar som sett henes inlägg. Faktum är att den här ensamstående mamman kritiserades över att hon skämde bort dottern, en åsikt som kommenterades av de flesta.

"Inget barn behöver allt det där, än mindre mer än så, ett barn har redan allt det behöver" skrev en, medan en annan tillade, "Jag har fostrat fyra barn och spenderat mycket under åren på julklappar. Jag kan bara beklaga att jag gjort det". Andra personer noterade att "de pengarna skulle ha spenderats bättre på dotterns första bil eller första flygresa, särskilt som du är en ensamstående förälder" och att det verkade som onödigt skryt att stoltsera med sina kundvagnar.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Dessutom berättade Casey att hon inte har någon bil, så hon var tvungen att ta en Uber för att få hem alla julklappar. Julen året innan nådde summan för julklapparna till dottern 1.500$, men hon tillägger att hon skänker dotterns avlagda leksaker, och de som dottern inte gillar, till andra barn

"Hon får dessutom plocka ut några leksaker i butiken och ge dem i julklapp till barn som inte är lika lyckligt lottade som henne."

Tycker du att Casey har överdrivit eller är det webbanvändarnas reaktion som är överdriven?

Advertisement