En skola godkänner användningen av kroppsstraff: "vi måste lära olydiga barn en lektion" - Curioctopus.se
x
En skola godkänner användningen av…
En kvinna filmar sig själv när hon utan att veta om det plockar upp ett av de giftigaste djuren i världen 18 roliga scener med perfekt timing framför vilka vi inte kan låta bli att skratta

En skola godkänner användningen av kroppsstraff: "vi måste lära olydiga barn en lektion"

27 Mars 2021 • Av Titti Carlberg
523
Advertisement

Att uppfostra barn är svårt, både för föräldrar och lärare. De sistnämnda är ofta tvingade att stå ut med kaos och oförskämdhet i klassrummen. Att lära barn respekt för andra, utbildning och sociala normer är ett ansvar som, om än på olika sätt, involverar föräldrar och lärare. Vad ska man göra när barn inte verkar villiga att följa reglerna? Vad kan lärare göra om inte skolstopp, anteckningar och dåliga betyg inte räcker? Skolans distriktstjänstemän i Texas har godkänt en återgång till kroppsstraff för de mest odisciplinerade barnen.

Styrelsen för Three Rivers Independent School i södra Texas godkände förslaget som gör det möjligt att återgå till användning av paddlar (ett liknande träinstrument speciellt utformat för att slå människor) som en form av kroppsstraff för respektlösa och orubbliga studenter. Kroppsstraff är lagligt i Texas och definieras av Texas Classroom Teachers Association (TCTA) som "den avsiktliga tillförseln av fysisk smärta genom att strö, paddla, slå, örfila eller någon annan typ av fysisk kraft som används för disciplinmdel". Föräldrarna kan acceptera eller avvisa användningen av dessa åtgärder genom att ge både skriftligt och muntligt samtycke. Om föräldrarna godkänner förslaget är de medvetna om att deras barn kan få kroppsstraff i de mest extrema fallen av dåligt beteende.

Frågan har gett upphov till en het debatt: många lärare har visat sig oroade över detta förslag, eftersom de tycker att det är ett föräldraansvar att ge en örfil eller slå sitt barn med något verktyg (med handen, med en paddel eller med en bok). Det finns därför de som argumenterar för att det är ett drastiskt och en föråldrad åtgärd och att denna utbildningsmetod bör vara föråldrad nu. Det finns också de som tror att det i extrema fall är nödvändigt att lära barnen en lektion som är svår att glömma. Inte alla skolor har kommit överens med det distrikt som har godkänt förslaget i fråga, eftersom de tror att detta kan väcka en rädsla hos eleverna så stor att det driver dem att stanna hemma eller hoppa av skolan. Att utbilda barn är verkligen viktigt för klassernas välbefinnande och för att ha en fredlig skolgång, men många undrar om det är nödvändigt att tillgripa sådana extrema och föråldrade utbildningsformer. Vad tycker ni?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack