Mamman ser att barnskötaren på förskolan har skrivit med en tuschpenna på hennes barns kropp

av Titti Carlberg

03 Juli 2023

Mamman ser att barnskötaren på förskolan har skrivit med en tuschpenna på hennes barns kropp
Advertisement

Förskolan är en lösning för de föräldrar som arbetar, där de dagligen får hjälp med barnen av pedagoger. Barnen kommer in i sammanhang som skiljer sig från familjens och interagerar, inte bara med jämnåriga, utan även med vuxna personer som inte är deras föräldrar. Ett viktigt steg, som kan visa sig vara lite komplicerat i början, innan barnen vänjer sig vid förändringen och den nya upplevelsen.

Ett förhållande av förtroende och samarbete bör etableras mellan pedagoger och föräldrar, men ibland krockar de två rollerna: det är fallet med en amerikansk mamma som, efter att ha sett klotter på sin sons kropp blev rasande av ilska.

via New York Post

Advertisement
Heather Chisum/Facebook

Heather Chisum/Facebook

Heather Chissum, från Florida, USA, kunde knappt tro sina ögon när hon efter en lång dag bytte blöja på sin 2-åriga son, hon märkte att något hade blivit nedklottrat på den lilles kropp. Texten var pedagogens verk och hade gjorts med svart tuschpenna på lille Milos mage. Chisum läste noggrant och tydligt meningen: "Mamma, jag har slut på blöjor".

Rasande av ilska avreagerade sig kvinnan på Facebook, publicerade bilden och bad om webbanvändarnas åsikt. 
"Jag behöver era åsikter. Visst har jag väl rätt att bli arg över detta? Eller överreagerar jag? Jag behöver verkligen era åsikter, vänner, för jag kommer säkert konfrontera denna barnskötare imorgon på förskolan.".


Heather, tvåbarnsmamma, förklarade att pedagogerna lägger in dagliga rapporter i barnens matlåda. 
"De skriver vilket humör Fin och Milo har varit på, vilken tid de har bytt blöjorna och om de behöver något mer. Jag antar att de igår hade skrivit att de behövde mer blöjor, men jag har inte sett någon anteckning om det.".

Advertisement

UPDATE: For all of these mothers coming after me and saying I’m negligent, I’m human and I missed a report. ONE. For...

Pubblicato da Heather Chisum su Lunedì 27 gennaio 2020

Heather förklarade att hon är en ensamstående mamma som jobbar heltid, därför kan det hända att hon glömmer läsa rapporterna om hennes barn emellanåt. Pedagogen hade dock valt ett alternativt sätt för att påminna henne om blöjorna, med en tydlig skrift på barnets mage: "Mamma, jag har slut på blöjor, läs rapporten".

"Saken är den att jag möter flera av pedagogerna när jag hämtar mina barn, ett enkelt 'Hej Heather, ditt barn behöver blöjor, du kanske missade rapporten' skulle ha räckt". tillade hon. Det var dessutom inte lätt att tvätta bort det som var skrivet: "Jag gnuggade med flera babyservetter men fick inte bort allt. Jag hade planerat att ta dem till stranden, men det kan jag inte göra nu då min min sons mage är full av en text. Men det bästa är att detta inte är första gången det händer. Det hände något liknande för några månader sedan.".

Efter sitt inlägg fick Chisum många negativa kommentarer från andra mammor som anklagade henne att vara en försumlig förälder, men hon bestämde sig att svara på kritiken: "jag missade rapporten och den här kvinnans lösning var att skriva på min sons mage. Som jag redan nämnt så fick jag inget telefonsamtal, en verbal påminnelse, sms eller e-post, inte ens första gången det hände.".

Hur skulle du ha reagerat om det hände dig?

Advertisement