En pappa betalar skolmatsalens skuld: "inget barn ska behöva gå hungrig"

av Titti Carlberg

06 Januari 2023

En pappa betalar skolmatsalens skuld: "inget barn ska behöva gå hungrig"
Advertisement

Alltför ofta händer det att människor med makt fattar beslut utan att tänka på vad som händer med de svaga och försvarslösa. I de fallen, även om beslutet som tagits är rätt, passerar de omedelbart till maktmissbrukarnas sida.

När man fattar ett beslut bör man inte bara tänka på de som är för, utan framför allt på de som utsätts negativt av beslutet. Vid sådana tillfällen behövs någon som ingriper till försvar för de "utestängda".

Precis som den här pappan gjorde när han bestämde sig för att betala skolmatsalens skulder, så att inget barn skulle lämnas utan mat.

via Daily Post

Advertisement
man.behaving.dadly/Instagram

man.behaving.dadly/Instagram

Simon Harris är pappa till 4 barn som går i Ysgol Dyffryn Nantile skolan i Penygroes, en förort till Wales. Rektorn för institutet hade tagit ett beslut, enligt honom det enda genomförbara. Ett beslut som skulle neka ett mindre antal elever att äta lunch i skolmatsalen.

Faktum är att det hade fastställts att dessa familjer skulle berövas matsalstjänsterna på grund av konsekvenserna som skapats av studenter som inte hade betalat avgiften.

Allt började med att skolans rektor Neil Foden, skrev ett brev till föräldrarna i fråga, och informerade dem om att matsalspersonalen hade fått instruktioner att inte servera lunch till de barn vars släktingar inte hade betalat avgiften. 

"Realistiskt - förklarar Foden - de föräldrar som har råd fortsätter dock att inte betala avgiften och skolans ekonomi börjar nu att gå mot noll, något måste göras!".

Advertisement
man.behaving.dadly/Instagram

man.behaving.dadly/Instagram

Denna inställning behagade dock inte Simon som bestämde sig för att ingripa, han ville förhindra att hundratals elever lämnades utan lunch. Han tvekade aldrig, utan betalade alla föräldrars gamla skulder till skolan, en summa på 1.800£.

"Jag har precis gjort denna generösa insättning till ledningen för Ysgol Dyffryn Nantile skolan. Jag kommer att stå för alla kostnader som gäller matsalen. Allt jag bryr mig om är att sätta stopp för dumheterna och försäkra mig om att alla barn får mat.".

En verkligt generös gest från den här pappan. Skulle du ha gjort detsamma eller skulle du ha agerat på ett annat sätt?

Advertisement