Den här 8-åriga flickan blev avstängd från skolan för hon är "förälskad" i en klasskamrat - Curioctopus.se
x
Den här 8-åriga flickan blev avstängd…
Denna mamma tillagar 108 måltider på en gång- hon säger att hon sparar mycket pengar varje vecka. 15 stycken försummade kvinnor i historien trots deras viktiga prestationer

Den här 8-åriga flickan blev avstängd från skolan för hon är "förälskad" i en klasskamrat

30 Januari 2021 • Av Titti Carlberg
631
Advertisement

En av de saker som skiljer barn från vuxna är deras spontanitet. Under barndomsperioden existerar nästan inga gränser för vad man ska säga och vad man ska göra, och i grund och botten är det precis där skönheten i att vara barn ligger. Allt som rektorn på Rejoice Christian School di Owasso, Oklahoma, inte tog hänsyn till när han såg det lämpligt att stänga av en 8-årig elev från skolan, "skyldig" för att ha sagt till en klasskamrat att hon "älskar" henne.

Ett helt oskyldigt ord, som kostade den lilla flickan en religiös föreläsning och, som om detta inte var tillräckligt, avstängning. "Bibeln säger att äktenskap endast är tillåtet med en man, och endast med en man kan man få barn": så uttryckte skolrepresentanten sig och fick Chloe Shelton att brista ut i gråt, hon gick hem till sin mamma och frågade om Gud inte älskade henne längre.

image: Fox23 News

Ordet från den lilla flickan, som uttalades på gården under rasten, gillades uppenbarligen inte utav hennes lärare och inte heller av rektorn, som när Chloes mamma tog upp frågan, svarade att hans skola inte tål någon som helst form av förhållande mellan studenterna, minst av allt homosexuella.

image: Fox23 News

Mamman, upprörd, bedrövad och besviken över vad som hade sagts och hänt, påpekade att hennes dotter borde växa upp med tanken att kunna älska vem hon vill, oavsett kön. Ord som slutligen förvärrade situationen med skolans ledning ännu mer. Så vid den tidpunkten meddelade rektorn att han skulle dessutom stänga av hennes 5-åriga son från skolan.

Advertisement
image: Fox23 News

"De sparkade ut mina barn från den enda skola de någonsin har gått i där de känner lärarna och har sina vänner för något som min dotter inte vet eller förstår till fullo", var Delanie Sheltons bittra kommentar. Skolan för sin del föredrog att inte lämna någon offentlig kommentar till händelsen och hävdade att den inte kunde göra det på grund av sekretessskäl.

image: Fox23 News

"Människor borde kunna göra vad som helst som gör dem lyckliga" tillade Delanie i sin kommentar och berättade om händelsen som, inte förvånande, har blivit väl upptagen i det offentliga området. Som vid andra tillfällen verkar det, trots många prestationer och medvetenhet, är det fortfarande svårt att utöva tolerans och acceptans även där sådana värderingar bör läras ut.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack