"Min hund slutar aldrig att stirra på mig, det är obehagligt": en kvinnas utbrott

av Titti Carlberg

16 Februari 2022

"Min hund slutar aldrig att stirra på mig, det är obehagligt": en kvinnas utbrott
Advertisement

Vem har sagt att det alltid är synonymt med glädje och lugn att leva med en hund? Enligt historien som vi ska berätta verkar det ibland som om pålitliga fyrbenta vänner gör sitt yttersta för att vi ska känna oss lite obekväma. Om du tycker att det är omöjligt, läs då vad som hände med kvinnan som vi ska berätta om, huvudpersonen i en ganska bisarr historia som hon delade på Reddit.

En situation som kanske andra människor också har befunnit sig i, den som författaren till inlägget upplevde, för vilken hon förklarade att hon kände en stark nervositet och därför bestämde sig för att offentliggöra det och fråga folk om deras åsikt.

via Upper_Treacle9975/reddit

Advertisement
Rennett Stowe/Flickr - Not the actual photo

Rennett Stowe/Flickr - Not the actual photo

"Min hund slutar inte att stirra på mig och det gör mig nervös". Detta är titeln på inlägget skrivet på Reddit av användaren känd som Upper_Treacle9975. En fras som inte lämnar utrymme för några missförstånd och som, om det å ena sidan får dig att le och tänka att det låter som en konstig situation, å andra sidan uttrycker ett allvarligt och verkligt obehag.

"Jag och min pojkvän adopterade henne för cirka 9 månader sen - berättar hon - jag spenderar mycket av min tid ensam hemma med henne och hon har utvecklat en underlig attityd mot mig. En anknytning så stor, speciellt för mig, att den faktiskt gör mig nervös. Ibland känner jag ett riktigt obehag - fortsätter kvinnan och förklarar problemet - jag tittar på henne och märker att hon stirrar orörligt på mig".

När man läser hennes ord är det inte svårt att förstå henne. "Hon stirrar alltid på mig, håller sig alltid nära mig, precis vid mina fötter - läser man fortsättningsvis - hon flyttar på sig när jag säger till henne, men släpper inte ögonkontakten, och ofta somnar hon med ögonen öppna medan hon stirrar på mig. Det är läskigt".

Advertisement
Maxpixel - Not the actual photo

Maxpixel - Not the actual photo

Författaren till inlägget berättar att hon har haft hund i hela sitt liv, och att hon även har arbetat som anställd på ett hundhem, men att hon aldrig har känt sig så obekväm som med sin nuvarande hund. Det var heller ingen nytta att rådgöra med veterinären, som bara rådde henne att låta det gå en tid för att se om dessa ångestyttringar hos djuret skulle avta.

"Vi skämmer bort henne och behandlar henne bra, hon har många leksaker, vi går ut på promenader med henne och ger henne mycket kärlek - fortsätter kvinnan - men det faktum att hon hela tiden stirrar på mig gör att det känns som att jag kvävs och mina nerver har nått gränsen, jag vill inte ha henne hela tiden framför mina fötter och jag erkänner att jag har stängt in henne i hennes bur allt oftare på slutet. Det får mig att må väldigt dåligt, för det känns som att jag behandlar henne illa. Är det någon som har en liknande erfarenhet?"

Kvinnan avslutar sin berättelse med det och ber redditanvändarna om deras åsikt. Och deras svar lät inte vänta på sig. Många har tipsat inläggsförfattaren att försöka ägna mer tid åt hunden och, möjligt låta henne leka tills hon blir utmattad och laddar ur sin energi. Även om kvinnan redan har sett till att detta sker är personerna som har svarat henne övertygade om att hon kan göra mer. 

Vad tror du? Har du varit med om något liknande med en hund?

Advertisement