Rekordpar: dessa är de två "äldsta" människorna i världen som har flest tatueringar

av Titti Carlberg

24 Februari 2023

Rekordpar: dessa är de två "äldsta" människorna i världen som har flest tatueringar
Advertisement

Permanenta tatueringar anses vara en ren ungdomlig trend, som har spridits rejält under de senaste decennierna. Det är dock inte bara de nya generationerna som älskar outplånliga teckningar på huden, eftersom två av världens mest tatuerade människor har en ganska hög ålder. 

Det handlar om ett amerikansk par som har mer än 97% av deras kroppar täckta av bläck, så pass att de har fått en plats i Guiness World Record. Låt oss ta reda på vilka de är och hur de uppnådde detta mål.

via Daily Star

Advertisement
Guinness World Record

Guinness World Record

Charles Helmke och Charlotte Guttenberg är 81 respektive 74 år gamla, men de stoltserar, trots deras ålder, med en helt eller nästan helt tatuerad kropp. En ganska alternativ aspekt för människor i deras ålder, eftersom passion för tatueringar främst involverar unga människor.

Paret är ett stort fan av Body Art, så pass att de har täckt mer än 97% av huden med färgade och outplånliga teckningar, under en total tid av 2.000 timmar som spenderats på proceduren. De har nästan helt förbrukat all tillgänglig plats för sina älskade tatueringar.

Charles och Charlotte, som bor i Melbourne, Florida, röstades fram som de mest tatuerade seniorerna i världen, han i kategorin för män och hon i kategorin för kvinnor. Närmare bestämt är mannen, som kallas "Chuck", täckt av bläck till 97,5%, medan hans partners kropp är täckt till 98,75%, vilket överstiger mannen med nästan 2%.

Advertisement

Proudly showing off our awards from Deana Lippens' Marked for Life Tattoo Convention in Orlando.

Pubblicato da Chuck and Charlotte su Sabato 12 agosto 2017

Paret berättar att de planerar sluta att tatuera sig, de vill inte ha fler nu. Charlotte började färga sin kropp när hon var 56 år gammal, efter att hon hade förlorat sin man. Innan dess hade hon alltid fruktat att tatueringar inte var hälsosamt, även om hon innerst inne ville ha en. I samma ögonblick som hon träffade Charles fann hon modet att genomgå den första proceduren tack vare hans stöd.

Upplevelsen gjorde henne så entusiastisk att hon inte ville sluta: bara ansiktet och en del av händerna är rena från tatueringar. 

"Jag betraktar mig själv som ett resande konstgalleri. Andra människor köper konst för att hänga den på väggen, jag har den på min kropp" säger kvinnan.

:-) Not many images of the work on my face. Usually, my hair hides it all as it does on the top here. The artwork does...

Pubblicato da Charlotte Guttenberg su Domenica 28 gennaio 2018

Chuck, å andra sidan, började långt före henne: det var 1959 och han var 18 år gammal under militär träning för USA:s arme, men han började täcka hela kroppen när han var 41 år gammal för att dölja ärr som hade orsakats av brännskador. Han har också rekordet för flest dödskallar på kroppen, totalt 376.

Unga människor verkar uppskatta deras utseenden, som Charlotte förklarar: "De säger till mig att jag är stark och de önskar att deras mor- och farmödrar var lika starka. Andra människor är inte så snälla, alla har rätt till sin åsikt, men de har ingen effekt på mig. Allt som verkligen betyder något är vad vi själva tycker och vi älskar att dela vår konst med världen.".

Vad tycker du om detta konstnärliga par?

Advertisement