Rekorddjur: den äldsta levande hunden i världen är en chihuahua och har fyllt tjugoett år

av Titti Carlberg

25 April 2022

Rekorddjur: den äldsta levande hunden i världen är en chihuahua och har fyllt tjugoett år
Advertisement

Alla som älskar djur och bestämmer sig för att leva med ett vet, hur kapabla de är att bli fullvärdiga familjemedlemmar. Många föredrar sällskapet av sin hund eller katt framför andra människors och att skiljas från dem är verkligen svårt. När du bestämmer dig för att adoptera en pälsklädd vän hoppas du att du kan ge den ett lyckligt och långt liv, i hopp om att kunna dela så mycket tid som möjligt med det.

Den turen har Gisela Shore, ägaren till världens äldsta hund: en 21-årig Chihuahua.

via People

Advertisement
Guinness World Record

Guinness World Record

TobyKeith är namnet på "valpen" som har belönats med titeln världens äldsta hund med 21 ljus på tårtan, och gått raka vägen in i Guiness World Record.

Berättelsen om chihuahuan utspelar sig i Florida:när han bara var några månader gammal flyttades han till ett djurhem av sin tidigare ägare. Där tjänstgjorde Gisela Shore som volontär och när hon hörde berättelsen om TobyKeith, då med namnet Peanut Butter, bestämde hon sig för att adoptera honom.

Sedan dess har de två varit oskiljaktiga i över tjugo år. TobyKeith har överträffat alla förväntningar, eftersom den genomsnittliga livslängden för en chihuahua varierar från 14 till 16 år.

Advertisement
@guinnessworldrecords/Instagram

@guinnessworldrecords/Instagram

Den lilla hunden har fyllt 21, så hans ägare trodde att han kunde ha slagit rekord, och hon trodde rätt: Guiness World Records Kommité, efter vederbörliga verifikationer, utropade honom officiellt till den äldsta levande hunden i världen.

För att fira milstolpen fick den lyckliga hunden en speciell behandling: en toalett komplett med "manikyr" och en trevlig tur i bilen.

Trots sin höga ålder är TobyKeith fortfarande vid god hälsa, förutom några mindre hjärtproblem. Hans typiska dag äger rum mellan korta men konstanta promenader och vilar bredvid sin ägarinna medan hon jobbar hemifrån. Hans diet består av ris, kyckling och grönsaker

Hemligheten med en lång livstid? Enligt Gisela är det en blandning av livsstilen och kost: näringsrik mat och regelbunden aktivitet.

Guinness World Record

Guinness World Record

"Han har varit med mig sedan han var valp. Han är ganska frisk för sin ålder men han sover mycket,men förutom det så mår han jättebrasäger Shore i ett klipp på sociala medier.

Den gamla lilla hunden är inte den första chihuahuan som har slagit ett världsrekord: före honom uppnådde Milly rekordet som världens minsta hund

Det verkar därför som att de mindre storlekarna, de som kallas "väskhund" är fulla av överraskningar och framförallt fulla av resurser!

Advertisement