Till salu det mest avlägsna huset i världen: det ligger på en öde ö och priset är 339.000 dollar

av Titti Carlberg

22 April 2022

Till salu det mest avlägsna huset i världen: det ligger på en öde ö och priset är 339.000 dollar
Advertisement

Det är inte alla som älskar närhet av andra, tvärtom: det finns de som uppskattar ensamheten, så mycket att de gör det till en riktig livsstil. För vissa är sällskapet med sig själv riktigt trevligt, och kanske till och med en ambition: tystnad, möjlighet att ägna sig åt sina intressen i lugn och ro, odla sitt utrymme och undvika det kaos och stress som mänskliga relationer kan orsaka.

Det kanske till och med finns någon som är villig att spendera en stor summa pengar för att uppnå det målet: till exempel att köpa det mest isolerade huset på Jorden och leva i total ensamhet.

via Daily Mail

Advertisement
Downeast Properties

Downeast Properties

Huset i fråga, som anses vara det mest isolerade i världen ligger på en öde ö i Maine, den nordligaste delstaten New England. Det ligger på Wohoa Bay, Addison County, och har ett pris på 339 000 dollar.

En siffra som inte är direkt försumbar, men om vi funderar på att flytta till den fastigheten innebär det att ge upp all social kontakt: det är tydligt att alla som är beredda att betala ut en sådan summa för att köpa huset, vill inget hellre än att bo i total ensamhet.

Dessutom är Duck Ledges Island, vilket är namnet på stugan byggd i trä, och den är verkligen inte stor, långt därifrån: dess yta är bara 50 kvadratmeter och med en tomt på 1,5 tunnland.

Advertisement
Downeast Properties

Downeast Properties

Kort sagt, ett hus designat för att rymma sanna introverta, med bara två rum och ingen toalett. Det finns faktiskt inget badrum, den bärbara toaletten ligger utanför stugan. Uppenbarligen finns det heller inget värmesystem.

Fastigheten byggdes 2009, den har utsikt över havet och det växer inga träd runt den.

"Utsprången som omger ön är hem för många sälar. Eftersom det inte finns några träd erbjuder den en utsikt som du inte kan hitta någon annanstans" skriver Bold Coast Properties.

Downeast Properties

Downeast Properties

"Stugan är välbyggd och ligger bara några meter från stränderna som båda är med sand. Bra förankring när det är högvatten och landningsställen. Förtöjning ingår i anslutning till ön och bara en kort båttur från Jonesport Marina eller från Addison."

Uppenbarligen finns det ingen form av civilisation på plats: en möjlig dröm att förverkliga: de som alltid har velat kunna leva på en öde ö, som riktiga eremiter. 

Vad tror du, skulle du gilla att bo här?

Advertisement