Hon meddelas om att hon ska vräkas, men innan hon flyttar tänder hon eld på bostaden

av Titti Carlberg

05 December 2022

Hon meddelas om att hon ska vräkas, men innan hon flyttar tänder hon eld på bostaden
Advertisement

Vid en viss ålder bestämmer sig många för att köpa en bostad. Detta är dock ett steg som inte alla klarar att ta. Ett alternativ till att köpa är att hyra. I det fallet är den enda fasta utgiften att betala månadsavgiften till uthyraren. 

Men det kan även, i vissa fall, hända att man inte har råd med hyran. Efter ett visst antal månader av utebliven betalning skickar hyresvärden ett brev om vräkning, i vilket det står att hyresgästen ska vara ute inom en viss tid.

Det var vad som hände den här kvinnan, som dock, istället för att bara flytta, bestämde sig för att sätta eld på bostaden. Men låt oss se vad som hände.

via Daily Star

Advertisement

Huvudpersonen i berättelsen är tjugofemåriga Jordain Liddle, som är känd för sina raserianfall. Hon hade inga pengar till hyran en månad så hyresvärden skickade henne ett vräkningsbesked. Men eftersom hon inte ville flytta föredrog hon att sätta eld på bostaden.

Som tur var uppmärksammade en förbipasserande granne lågorna som omedelbart ringde efter brandkåren. Men det värsta av allt var att kvinnan ljög för polisen, hon hävdade att huset tillhörde några vänner till henne och att det var möjligt att någon var kvar i det. När de bad henne om namn och födelsedatum för vidare utredningar gav hon dem falska uppgifter.

Tack vare undersökningar lyckades dock de kriminaltekniska experterna förstå att branden hade börjat med att någon hade tänt eld på soffan och mattan. När Jordaine identifierades som hyresgästen, började hon spekulera i att någon vän till henne hade tagit sig in i huset genom att krossa ett fönster och sedan satt eld på det.

Advertisement

🔐Destini 🖤

Pubblicato da Jordaine Summer su Sabato 26 febbraio 2022

"Vräkningsbesked - förklarade åklagaren Peter Malone under rättegången - skickades på grund av utebliven betalning och för skador som hon hade åsamkat på huset. Sedan hade hon ljugit på brottsplatsen, men det var uppenbart att hon var inblandad i branden eftersom hon var sotsvärtad i ansiktet. Dessutom fanns det en stor risk att hennes grannar kunde ha skadats allvarligt eftersom det hände sent på kvällen när grannarna kunde ha legat och sovit."

Efter att ha identifierats som den verkliga brottslingen ställdes kvinnan inför rätta och dömdes till tre år och tio månader i fängelse vid Manchester Crown Court.

Advertisement