En influencer uppmanar sina follower att inte studera utan "lära sig på gatan"

av Titti Carlberg

16 Maj 2023

En influencer uppmanar sina follower att inte studera utan "lära sig på gatan"
Advertisement

Under årens lopp har det alltid hävdats att studier är ett av samhällets grundval, och att man bara genom att studera skulle kunna få en framträdande roll. En grundläggande aspekt blir dock tillämpningen av de begrepp som har lärts, annars får de minskad användbarhet och allt ligger kvar på en teoretisk nivå. Just därför blir balansen mellan teori och praktik nödvändig, bara på detta sätt skulle det bli möjligt att förstå samtiden.

Sociala nätverk har dock tillåtit vem som helst att ha en resonans och vi har en influencer som huvudperson i vår berättelse som hävdar att det inte leder någonstans att studera, utan man bör lära sig allt på gatan.
Låt oss se hans förklaring.

via Excelsior

Poncho de Nigris är en mexikansk influencer, känd på sociala medier under pseudonymen ponchodenigris, han har upprepande gånger hamnat i centrum för kontroverser. Faktum är att han ofta har väckt mycket kritik när han hävdar att han vill "förbättra mänskligheten" genom sitt DNA. Det uttalande som dock har väckt mest indignation hos webbanvändarna var när han pratade om studier, att folk måste sluta läsa och istället lära sig från gatan. På Twitter hävdar han att skolan inte är allt, att affärer är viktigare.

"Jag har skolkamrater som fick 10 och nu tjänar de mindre än mig, att ha bra betyg garanterar inte ett bättre liv ur ekonomisk synvinkel. Man studerar grunderna, men sedan är det gatan som gäller, det är där man lär sig mönstren och affärsstrategierna. Alla de som var bättre än mig i skolan är inte framgångsrika. De som istället fick dåliga betyg har nu företag som går bra."

Advertisement

Hans uttalande har inte gått obemärkt förbi. Utbildning är ett lika viktigt ämne som det är känsligt, figurer som har förmågan att påverka unga sinnen har också en skyldighet att tänka på vad de säger.

Av denna anledning har många webbanvändare ingripit genom att kommentera hans yttranden. Vissa anser att det är fel att uppmuntra folk att sluta studera, medan andra stödjer hans filosofi.

"En person som är benägen att studera bör fortsätta göra det", "uppmuntra inte folk att sluta studera, du förstör grunden för samhället med dina värderingar", "du har inte tjänat dina pengar med praktiskt utfört arbete", "man kan göra både och" och "jag tror också att man kan lära sig många föreställningar på gatan".

Vad tycker du?

Advertisement