Hon lämnar sin man för en man som hon har lärt känna online, men det slutar med att hon blir blåst

av Titti Carlberg

13 Januari 2023

Hon lämnar sin man för en man som hon har lärt känna online, men det slutar med att hon blir blåst
Advertisement

dagens samhälle har sociala medier intagit en dominerande roll. De har skapat en virtuell verklighet där det är möjligt att komma i kontakt med avlägsna och okända individer. Om å ena sidan en ny typ av socialisering skapas på detta sätt, gör den å andra sidan inte levande kunskap möjlig. Det kan vara vem som helst som sitter bakom skärmen på en dator eller en smartphone, till och med någon som ljuger om sin identitet.

Möjligheten att gömma sin identitet bakom en skärm har gjort det möjligt för många individer att utföra riktiga bedrägeri. Det var precis det som hände huvudpersonen i vår berättelse, som blev kär i en okänd man online, så kär att hon lämnade sin make. Synd bara att det var en bluff som kostade henne 98.000 dollar.

via Manchester World

Advertisement

Sharon Bulmer hade varit gift i 29 år med mannen som hon fått två barn med. När hon plötsligt, utan att inse det, lät sig luras av en man som hon lärt känna på sociala medier, en man som sa att han älskade henne. Men, som det senare visade sig, hans enda syfte var att lura henne på pengar.

Kvinnan kunde inte motstå krigsveteranen Murphy Townsend, det var det namnet han kallade sig för. Med tiden hade den här mannen blivit en integrerad del i hennes liv, dock utan att de två någonsin har träffats. De lärde känna varandra påFacebook och började chatta med varandra. Sakta men säkert började hon bli kär, hon kände sig älskad och återgäldade den känslan.

Murphy hade berättat för henne att han var under tjänstgöring i Syrien men att han ville träffa henne så snart han återkom hem, problemet var bara det att han inte hade pengar till flygbiljetten. Kvinnan lät sig luras och började skicka stora summor pengar till mannen. Kärleken till honom fick henne dessutom att lämna sin make.

Advertisement

Mannens ursäkter för att få pengar skickade till sig var många, han lyckades dessutom med att få en falsk läkare att kontakta Sharon som bad henne om 5.000 dollar till Murphys medicinska räkningar. Vid det laget hade Sharon lurats på totalt 60.000 dollar och hon började misstänka att inte allt stod rätt till, men trots misstankarna fortsatte hon att skicka pengar till honom.

Tills hon insåg att mannen hon var kär i inte existerade: allt handlade om ett bedrägeri.

Vad tycker du om detta?

Advertisement