Kvinnan erkänner att lakanen i hennes säng inte har tvättats på 100 år

av Titti Carlberg

29 Mars 2023

Kvinnan erkänner att lakanen i hennes säng inte har tvättats på 100 år
Advertisement

Det finns många element som människor ständigt är oense om, ett av de viktigaste argumenten som skiljer den allmänna opinionen handlar om städning av sin bostad. Alla har sin egen idé om hygien, speciellt om hur ofta sänglakanen ska bytas och tvättas. Vissa anser att det är nödvändigt att rengöra sängkläderna minst 2 gånger i veckan, medan andra tror att de kan hålla ännu fler dagar och att det inte är nödvändigt att byta dem så ofta.

Huvudpersonen i vår berättelse erkänner under ett TV-program att hennes lakan inte har bytts på över 100 år. Låt oss se hennes historia i detalj.

via Mirror

mary/Flickr - Not the actual photo

mary/Flickr - Not the actual photo

Under ett av TV-programmet "Obsessive Compulsive Cleaners" presenterades Cornelia, en kvinna som erkänner att hon aldrig byter sina sängkläder, hennes lakan har inte tvättats på 100 år. 

Syftet med programmet är att matcha människor som inte kan sluta städa med dem som aldrig städar, så att de kan förstå varandras ytterligheter och samarbeta för att skapa en mellanväg.

Advertisement

Cornelia som bor tillsammans med sina 12 katter i en jakobinsk herrgård från XVII-talet i norra Wales, Storbritannien, parades ihop med renlighetsbesatta paret Hayley och Dan. Även om hennes struktur var utrustad med en stor charm, noterades det att det var väldigt rörigt och ostädat. Faktum är att så fort paret anlände dök det upp en grimas av äckel i deras ansikten.

Efter att ha klivit in i huset fäste Hayley blicken mot sängen och frågade Cornelia hur ofta hon byter lakan. Den senare svarade att hon aldrig hade bytt dem, de hade faktiskt inte blivit tvättade på över 100 år.

"Lakanen är runt 100 år gamla. Du förstår, det var så folk levde förr i tiden och jag lever fortfarande så".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Vid det svaret visste Hayley inte hur hon skulle reagera, när hon fick höra att lakanen inte hade tvättats på så många år började hon fundera på hur hon skulle få dem rena, och framför allt funderade hon på hur hon skulle få varje rum att se ut som nya.
"Jag funderade på hur man rengör dessa toaletter och vad man ska använda för att bli av med alla bakterier.".

Vad tycker du om detta?

Advertisement