För skojs skull lindar de in sonen i plastfolie, polisen tar barnet ifrån dem: föräldrarna är nu desperata

av Titti Carlberg

16 Mars 2023

För skojs skull lindar de in sonen i plastfolie, polisen tar barnet ifrån dem: föräldrarna är nu desperata
Advertisement

Det sägs att, det att bli förälder är ett av livets största glädjeämnen, även om man i det ögonblicket är överväldigad av ansvar, eftersom man blir medveten om att man måste ta hand om en annan individ: en liten en att fostra, ta hand om och skydda. Men med tillkomsten av sociala nätverk blir integriteten uppenbar för alla och mammors och pappors val för sina barn granskas av webbanvändarnas kritiska ögon. De senare ingriper dock ibland bara för att skydda den lilles hälsa.

Det var vad som hände i avsnittet vi ska berätta om. Huvudpersonerna i vår artikel är en mamma och en pappa som bestämde sig för att linda in sin son i plastfolie. Webbanvändare anmälde detta till polisen som ingrep för att ta ifrån föräldrarna barnet. Men låt oss se lite närmare på vad som hände.

via New York Post

Advertisement
MyBeaversUnit/Twitter

MyBeaversUnit/Twitter

Influencern Savannah Glembin, känd på sociala medier under pseudonymen savannahglembin, lägger upp dagliga videor om sitt liv. En dag bestämde hon sig för att publicera ett klipp där hennes man och son, ett och ett halvt år (18 månader), ses leka. En detalj är omedelbart slående: den lille är inlindad i plastfolie från axlarna ner till knäna. Kvinnan hävdade att det var det enda sättet att få honom att skratta: "det finns inget annat sätt att få ett så grinigt barn som mitt att skratta".

Videon, trots att den omedelbart togs bort, väckte oro hos webbanvändarna, som omedelbart beslutade att ingripa, meddela de behöriga myndigheterna och informera dem om hur dessa föräldrar behandlade sitt barn. 
I ett senare klipp säger Savannah, med tårar i ögonen, att polisen hade kommit hem till henne, efter att ha fått upprepande anmälningar, för att tillfälligt ta ifrån henne sonen. 

Kvinnan hade inte förväntat sig att ett enkelt skämt kunde larma så många personer, till den grad att de kontaktade polisen: "fram tills polisen kom ansåg jag att det bara var en enkel lek, som vilken som helst".

Advertisement
MyBeaversUnit/Twitter

MyBeaversUnit/Twitter

Många personer kommenterade videon och kritiserar hennes attityd. "Jag fattar inte vad det är som är så roligt med det", "Jag förstår inte hur det kan vara skönt för barnet att sättas i en obekväm position. Ville du publicera detta bara för att få visningar?" och "du gjorde detta för att du tyckte att det var roligt, du räknade inte med att bli kritiserad".

Vad tycker du?

Advertisement