Han vägrar kliva upp mitt i natten för att trösta sonen: "min hustru tycker att jag är orättvis"

av Titti Carlberg

17 Januari 2023

Han vägrar kliva upp mitt i natten för att trösta sonen: "min hustru tycker att jag är orättvis"
Advertisement

I en familjs vardagliga liv finns oftast inge väldefinierade uppgifter, alla ska kunna hjälpa varandra, framför allt när det gäller att trösta ett barn bör båda föräldrarna hjälpas åt att ta hand om det. Barn, särskilt när de är små, vaknar mitt i natten på grund av hunger, har ont någonstans eller av en mardröm. Av denna anledning bör mamman och pappan turas om att ta hand om barnet. På det sättet tynger det inte bara en av de två.

Pappan som är huvudperson i vår berättelse, har valt att inte kliva upp mitt i natten för att trösta sitt barn, utan har delegerat den uppgiften till sin hustru. Låt oss se vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Pappan i fråga är 28 år gammal och det är han som personligen berättar historien i ett inlägg på Reddit, där han frågar webbanvändarna om de känner till någon lösning på situationen. Han förklarar att eftersom han är en professionell idrottare behöver han sova kontinuerligt och inte kan avbryta sin sömn för att trösta sitt barn. Av denna anledning har han delegerat uppgiften till sin fru Katie, det är hon som måste trösta deras son varje natt.

"Katie kände till situationen väl - förklarar mannen - vi kom överens om det när vi började planera att skaffa barn. Jag sa till henne att jag inte kunde beröva mig min sömn, jag specificerade framför allt att jag inte skulle kliva upp mitt i natten för att hjälpa henne med babyn och jag föreslog att vi kunde anlita en babysitter på nätterna, men det avböjde hon."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Till en början gick allt bra, men några månader efter babyns födelse började Katie bli kall och avvisande. Mannen förstod inte varför så han bad henne om en förklaring.

"Katie sa att det är extremt orättvist att hon ska behöva ta hand om barnet själv medan jag sover varje natt. Hon vägrar dock att anställa en babysitter på natten, eftersom hon inte litar på någon utanför vår familjeenhet, men jag vet inte vilken annan lösning jag ska föreslå".

Många av webbanvändarna råder honom att hitta en kompromiss, som att ändra sitt sömnschema, så att han kan vakna tidigare och vara med sin bebis, samtidigt som han sover lika många timmar som tidigare. En annan person sa att han kunde välja en dag i veckan då han bytte med sin fru.

Hur skulle du försöka lösa situationen?

Advertisement