Paret som är på semester överges mitt på havet under en snorklingtur

av Titti Carlberg

10 Mars 2023

Paret som är på semester överges mitt på havet under en snorklingtur
Advertisement

När man befinner sig i en semesterby arrangerar ofta semesterbyn eller resebyrån utflykter, besök på arkeologiska platser eller andra platser som kan intressera turisterna i det omgivande området. Om man befinner sig i havsområden finns det en trend att organisera båtturer och bland de aktiviteter som föreslås är snorkling, eller möjligheten att observera havsbotten och djuren som bor på den.

Huvudpersonerna i vår berättelse är ett par, de hade bestämt sig för att åka på utflykten som anordnades av resebyrån för att snorkla. Synd dock att besättningen på båten styrde tillbaka mot land utan att inse att de inte var ombord. Låt oss se vad som hände.

via Nbc News

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Alexander Burckle och Elizabeth Webster är ett kaliforniskt par som bestämde sig för att lämna in en stämningsansökan mot byrån som organiserade deras resa, eftersom de blev övergivna under en havsutflykt för att snorkla. De tvingades simma tillbaka till stranden.

De hade bestämt sig för att tillbringa smekmånaden på Maui, en ö i den hawaiianska skärgården i Stilla Havet, de valde den platsen för att de ville utforska havsbotten. På morgonen hade de lämnat hamnen i Lahaina, med båt, tillsammans med 40 andra passagerare.

Advertisement

A couple from Alameda Province, California has recorded a claim against a Maui-based sailboat visit organization for...

Pubblicato da Usanewsu su Venerdì 3 marzo 2023

Efter en kort tur ankrade båten och besättningen tillät passagerarna dyka och snorkla. Efter en timme skulle de sedan ge sig av mot nästa etapp. Paret respekterade tiden, av denna anledning hade de, efter att ha utforskat havsbotten ett tag, bestämt sig för att återvända till båten, men hur mycket de än simmade, nådde de inte fram till den: den var på väg bort från dem, och ingen hade märkt att de inte var ombord.

Att vara ensam i det området är väldigt farligt eftersom vattnet kan, rätt vad det är, bli stormigt. Paret som var medvetna om att de aldrig skulle lyckas ta sig fram till båten bestämde sig för att simma mot stranden. Så fort de närmade sig kusten lade lokalbefolkningen märke till dem och sprang fram för undsättning. De gav dem handdukar och en telefon. När paret ringde turistbyrån hade de inte fått in någon anmälan om att de saknades.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Av den anledningen bestämde sig paret för att lämna in en stämningsansökan mot turistbyrån.
"Besättningen på båten hade övergett dem - förklarar Jared A. Washkowitz, målsägandes advokat, - och de återvände inte. En av passagerarna hade anmält paret som försvunnet när turistgruppen återvände till båten, men en av besättningsmedlemmarna sa att alla var räknade".

Vad skulle du ha gjort i deras ställe?

Advertisement