Vid 100-års ålder sätter hon nytt världsrekord i simning: "Alla borde prova på detta"

Titti Carlberg

21 November 2022

Vid 100-års ålder sätter hon nytt världsrekord i simning:
Advertisement

Tycker du att du är för gammal för att komma tillbaka i form, lära dig ett nytt språk eller en ny sport, hitta ett nytt jobb eller starta ett företag. Det är aldrig fel! Man blir aldrig för gammal för att starta något, om man har den rätta viljan att engagera sig. Det finns många vittnesmål om människor som har börjat ett nytt liv efter pensioneringen, lärt sig bestiga berg, börjat lära ut yoga, åkt på en resa runt världen, startat ett nytt företag.

Det sägs att ålder bara är en siffra och i de flesta fall är det sant. Uppgivna tjugoåringar med en åttioårings anda finns överallt, men lyckligtvis kan man också stöta på spralliga nittioåringar som beter sig som tonåringar. 

Vilken är deras hemlighet? Alla har olika, men de förenas verkligen av viljan att göra något och av deras positiva inställning till livet, relationer och till och med svåra händelser. Idag vill vi berätta den inspirerande historien om en simmare som har satt rekord.

via Swimmingworldmagazine

Advertisement

U.S. Masters Swimming/Facebook

Charlotte Sandall var 73 år gammal när hon gick i pension, men hennes pensionering betydde inte att hon slutade leva. Faktum är att kvinnan valde att ägna sig åt en ny passion som hon hade upptäckt: att lära sig simma. Sedan dess har hon aldrig slutat simma, tvärtom har hon succesivt ökat sina pass, upp till att sätta en del världsrekord i Huntsman World Senior Games. Men vad är det som är så extraordinärt i dessa rekord?

Charlotte satte dem vid den respektabla åldern av 100 år!

På frågan om hur det känns att sätta dessa rekord svarar hon: "Fantastiskt! Alla borde prova på detta!". Kvinnan har för avsikt att fortsätta med simning och att tävla för att försöka sätta andra rekord, hon uppmanar oss att insistera och upprepa för oss själva att vi kan klara allt vi ger oss in på, trots de som är emot oss. Det är det som är hemligheten bakom hennes framgång.

 

 

Huntsman World Senior Games/YouTube

Men vad är det som ligger bakom hennes hälsa och form? "Det är tack vare simningen som jag är här idag." förklarar Charlotte. "Jag är lyckligtvis stark, får stöd från de som älskar mig, men det är simningen som har den främsta förtjänsten", hon berättar också att hon började simma först när hon var 72 år gammal, mycket för att ha något att göra som pensionär, men det blev snabbt en passion.

Hennes dagliga rutin börjar med en serie armhävningar direkt hon vaknar på morgonen, tillsammans med andningsövningar innan hon börjar planera för dagen. En sann mästare att inspireras av, grattis Charlotte!

Advertisement