Om du bär detta smarta exoskelett kan du springa upp till 27 km i timmen med minimal ansträngning

av Titti Carlberg

25 Maj 2024

Advertisement

Det nya exoskelettet förstärkt med artificiell intelligens gör att du kan öka din fysiska prestation och springa snabbare under utomhusaktiviteter. Det fungerar så här och dessa är dess egenskaper.

Advertisement

X1, exoskelettet som förbättrar prestandan under utomhussport

Dnsys X1 används under klättringsaktivitet

Dnsys

Dnsys X1 exoskelett är en banbrytande bärbar enhet, utformad och designad för att öka och förbättra fysiska förmågor under vandring och andra utomhusaktiviteter. Om de flesta av de befintliga exoskeletten skapades som en form av assistans eller som ett mål mot utmattning, går det här projektet längre och leder till området utomhussport.

Det motoriserade systemet levererar upp till 900 watt effekt och kan bära upp till 38 kg vikt, för att öka både bärarens hastighet och uthållighet. Algoritmerna för artificiell intelligens är anpassningsbara och anpassar sig till personens gång, för en upplevelse som minskar den investerade energin med upp till 50%. Dess vikt är verkligen minimal: bara 1,6 kg och den representerar en av enhetens obestridda starka sidor, tillsammans med möjligheten att fällas ihop för att vara ännu lättare att transporteras.

Advertisement

X1-prototypen med artificiell intelligens och crowdfunding-kampanjen

Dnsys

X1 är än så länge bara en prototyp. Crowdfunding-kampanjen var dock en stor framgång och samlade in över 400 000 euro, jämfört med de initiala 4 600 som företaget satte in för lanseringen av projektet. Tidiga stödjare till projektet kommer att få en stor rabatt på köpet av exoskelettet, som kan köpas till halva priset: 373 dollar istället för detaljhandelskostnaden som ligger på 745. De första batchleveranserna är planerade till juli 2024, vilket kommer att öka prestandan för alla som älskar utomhussporter, från klättring till vandring.

På Dnsys hemsida kan man läsa: "Dnsys exoskelett är inte bara teknologi utan också ett konstverk. Det ansluter perfekt till naturen och hjälper dig att sticka ut i mängden. Genom att bära det kommer du att flyga upp i bergen, utforska vildmarken och njuta av frihet och nöje utan slut. Du kommer att upptäcka mer skönhet, hitta mer förundran och uppleva det omöjliga. Det omdefinierar verkligen ditt liv!".

Exoskelettet med AI som låter dig springa upp till 26,9 km/h

Exoskelettet X1 som låter dig springa upp till 27 km i timmen

Dnsys

En avancerad bärbar teknologi, som kombinerar träningsområdet för en ännu mer dynamisk upplevelse. Användare kan också överskrida sina fysiska kapaciteter när de springer och når en maxhastighet på 26,9 kilometer i timmen. Dessutom är snabbladdning ett annat element som inte ska underskattas: på bara 8 minuter får enheten 20% energi. Om X1 används under långa perioder hjälper regenerativ bromsning och andra system för återvinning av kinesisk energi till att optimera dess livslängd.

Dessutom får vi inte glömma närvaron av artificiell intelligens: komplexa algoritmer mäter benens hållning i realtid för att förutsäga nästa rörelse och synkronisera den med personliga rytmer. I slutändan representerar AI ett överskott för att hjälpa fitnessentusiaster som vill förbättra sina upplevelser i naturen.

Advertisement