Metoden för rakt hår utan användning av plattång: så här gör du med naturliga ingredienser

av Titti Carlberg

24 September 2023

Metoden för rakt hår utan användning av plattång: så här gör du med naturliga ingredienser
Advertisement

Hårvård och frisyrer, särskilt för kvinnor, är ett uttryck för personlighet, och även ett av de viktigaste "förförelsevapnen". De som har rakt hår vill ofta ha det vågigt eller till och med lockigt. De som istället har naturligt vågigt eller lockigt försöker på alla sätt visa upp en enhetlig look med rakt hår. I praktiken är ingen, oavsett om man är man eller kvinna, någonsin helt nöjd med sitt utseende, eller så kanske de gillar att förändra det ibland för att sedan återgå till sitt naturliga.

För att utföra dessa små förvandlingar måste man naturligtvis gå till frisören, eller åtminstone använda lämpliga verktyg. De senare använder vanligtvis värme för att få det önskade resultatet. Det finns dock en metod för att få rakt hår utan plattång

Idag kommer vi att förklara hur, på ett enkelt och effektivt sätt.

Ett helt naturligt recept

Ett helt naturligt recept

Att få rakt hår utan att använda plattång är ingen dröm, faktum är att det är enkelt och hälsosamt alternativ som ger håret näring utan att stressa det.

Huvudingrediensen är Aloe Vera. Denna växt med extraordinära egenskaper nämns vanligtvis som lugnande för huden, läkande, antiinflammatoriskt, återfuktande och till och med ett skydd för tarmen. Ju fler studier som görs, desto fler användningsområden och gynnsamma effekter upptäcks för kroppen.

Dagens, till exempel, är bara en av många som lagts til i listan över kända och testade användningsområden. Men förutom Aloe behöver du: en kniv, hårspännen och en kam.

Advertisement

Förberedelser

Förberedelser

pexels

Denna procedur låter dig förbereda en helt naturlig, hälsosam och regenererande blandning, för att få rakt hår utan användning av plattång. Om du inte är så händig kan du alltid be någon att hjälpa dig, eller åtminstone prova dig fram tills du får önskat resultat.

Tillvägagångssätt:

  • Skär en bit av växten med en kniv och ta försiktigt bort taggarna som sitter i änden.
  • Dela Aloe-biten på mitten och lägg den åt sidan
  • Dela upp håret i strängar och för Aloen genom varje sträng
  • Dra kammen genom varje tofs som om du skulle fixa och återuppliva ditt hår

Det finns inget bestämt antal gånger att upprepa proceduren, men du kommer att märka effekten på egen hand. Fördelen med detta system är att det inte är lika aggressivt som de traditionella verktygen som behöver höga temperaturer. På så sätt kommer du att ha rakt hår utan plattång, och samtidigt applicera återfuktande behandling. Du kan använda denna metod varje årstid, både i kallt eller varmt klimat.

Varför välja en naturlig procedur

De som vill ha rakt hår vet redan vilka metoder som ger mer eller mindre garanterade resultat: användning av plattång och kemiska behandlingar. Dessa ingrepp är dock mycket aggressiva för en så ömtålig del av kroppen som hår. De välkända keratinbehandlingarna är till exempel effektiva eftersom de ingriper i hårets djupa natur: med andra ord  bryter de ned hårets struktur och återuppbygger det mjukare.

En av de stora kontraindikationerna är att håret kanske aldrig återgår till sitt ursprungliga tillstånd och detta är anledningen till att många föredrar naturliga metoder. Rakt hår ja, men utan att förstöra det för alltid!

Advertisement