Hon avstår från färgning och låter sitt långa gråa hår växa fritt: "Jag får många komplimanger"

av Titti Carlberg

01 Januari 2023

Hon avstår från färgning och låter sitt långa gråa hår växa fritt: "Jag får många komplimanger"
Advertisement

Åren går för alla, även om det vore skönt att kunna hålla sig ung för alltid, för att säkerställa att ålderstecknen inte syns på vår hud. De främsta indikationerna på stigande ålder är rynkor som börjar dyka upp runt ögonen och hår som långsamt får en grå färg. Vanligtvis görs dock försök att dölja dessa spår med hjälp av smink och färg.

Men även när man blir gammal kan skönheten dröja sig kvar. Kvinnan vi ska berätta om förstod det väl, hon bestämde sig för att sluta färga sitt hår för att visa det i en naturlig grå ton. Temat utseende finns alltid i centrum för vårt samtida samhälle och hon har med detta val föranlett individer att acceptera sig själva, för vem de är, utan "masker".

via Fresh Beauty Studio

Advertisement

Annika von Hold, 54-årig författare och influencer, bestämde sig för att visa sig som den hon verkligen är, hon slutade färga sitt hår. Detta val har ett mycket specifikt syfte: att pressa kvinnor till att acceptera sig själva. Tidigare förknippades skönhet med ungdom, men vårt nutida samhälle har börjat omfamna tidens gång och driva människor till att uppskatta förändringen som sker i deras kroppar och yttre utseende.

Annika var tvungen att ta itu med sitt gråa hår redan i ung ålder, hon var 20 år gammal när de första gråa stråna dök upp och hon gjorde alllt för att dölja dem. När hon blev 50 valde hon dock att sluta dölja sitt riktiga utseende och började visa sig som den hon verkligen var.

"Jag har färgat mitt hår i decennier. Efter varje semesterresa utan att ha haft tillgång till färg, var det det första jag gjorde när jag kom hem. Jag var tvungen att färga det varannan vecka, men redan några dagar efter färgningen växte det ut några nya gråa strån."

Advertisement

Hon var väldigt noga med att dölja allt hår som avslöjade hennes riktiga färg, tills hon lärde sig att acceptera och omfamna sitt verkliga utseende.

"Mitt hår har aldrig tidigare varit så snyggt och friskt som det är nu. Mina vågor är fantastiskt silverglänsande och faller ner till midjan, så det syns definitivt. Jag får mycket beröm för mitt val. Förbipasserande människor kommer fram för att ge mig en komplimang".

Gjorde hon rätt i att omfamna sitt verkliga utseende?

Advertisement