Hårklipp: 16 fotografier på kvinnor som har övergett längden genom att välja kort

av Titti Carlberg

18 April 2022

Hårklipp: 16 fotografier på kvinnor som har övergett längden genom att välja kort
Advertisement

För de flesta kvinnor representerar håret en stor del av deras skönhet: många spenderar mycket tid - och till och med mycket pengar - för att förbereda det på bästa möjliga sätt inför en viktig kväll, ett speciellt tillfälle eller en romantisk händelse. Att ha välskött och snyggt hår, kanske långt och mjukt, är en källa till stolthet för det kvinnliga universumet. Av denna anledning är varje möte med frisören ofta en anledning till oro: rädslan att den som håller i saxen klipper för mycket, att man blir tvungen att säga adjö till långa månaders väntan för att se lockarna bli några centimeter längre. Men ändå så verkar det som att många uppskattar kort hår, som förutom att vara bekvämt och praktiskt, om det passar ens ansikte är det också elegant och extremt kvinnligt!

Här följer 16 exempel på kvinnor som har gett upp sitt långa hår genom att välja en kortklippt frisyr och till och med rakat.

Advertisement

1. Till botten

"Det finns många anledningar till att jag valde att klippa av mig allt mitt hår. Jag tycker att frisyren i sig är sexig, sportig och livlig och passar min personlighet. Jag känner mig nöjd med mig själv när jag ser mig i spegeln och jag får många komplimanger. Jag tycker att det är djärvt och bra att vara sig själv och våga prova något nytt."

Advertisement

2. En ny ålder

 "Grattis på födelsedagen till vackra @anya.x.r som har klippt sig kort!" skriver en hårstylist.

3. Ny början

 "Jag ville ha en ny början och nu känner jag mig som mig själv."

4. Ett stort steg

"Vår kund var redo att ta det stora steget och säga adjö till längden som inte längre behövdes. Slutresultatet... blev perfekt." 

5. Lycklig

 "Jag hade många skäl att göra det."

Advertisement

6. Restyle

"Här är en härlig restyle." 

7. På klubben

 "@emmaaleksandra gick med i klubben efter att hennes hår hade skadats och hon tycker att det var ett bra beslut!"

Advertisement

8. Till axlarna

 En litet klipp utan för mycket eftertänkande!

9. Bob frisyr

Advertisement

10. Fräckt

12.Nu eller aldrig!

"Jag bestämde mig för att klippa mitt hår efter flera års funderingar och jag insåg att om jag inte gjorde det nu skulle jag aldrig göra det!Jag var orolig att ett rakat huvud skulle ta bort min kvinnlighet, men det är raka motsatsen. Det är frihet. Jag älskar det och skulle uppmuntra alla att prova det åtminstone en gång!" 

Advertisement

13. Före och efter

14. Fri

 "Jag var trött på mitt trassliga hår. Detta var något jag hade velat göra länge."

Advertisement

15.Rapunzel

 "Vänstra eller högra?"

16. Jättesnygg

Advertisement

17. Inspirerande

"Jag älskade mitt hår, men jag blev inspirerad av din sida" skriver den här kvinnan på en sida för kvinnor med kort hår.

Vad tycker du, såg de bättre ut innan eller ser de bättre ut nu? 

Advertisement