Grått hår? 16 kvinnor visar sitt naturliga hår utan inblandning av färgämnen och frisörer - Curioctopus.se
x
Grått hår? 16 kvinnor visar sitt naturliga…
Kan bläckfiskar vara utomjordingar? En forskning tror det 16 otroliga reflektioner som har både förvirrat och roat de människor som har förevigat dem

Grått hår? 16 kvinnor visar sitt naturliga hår utan inblandning av färgämnen och frisörer

12 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
1.847
Advertisement

När det första gråa hårstrået dyker upp är det, för många kvinnor, synonymt med problem: tiden som går börjar obönhörligen att manifestera sig, vilket gör att brådmogen antydan om ålderdom dyker upp i håret. Utöver detta innebär besväret med att rusa till skydd med en viss beständighet och ett slöseri med tid och pengar

Gör det själv-färger eller dyra frisörer som ska varvas med jämna mellanrum mellan vardagens åtaganden är aktiviteter som större delen av det kvinnliga universum gärna skulle undvika. Ändå, en eller två gånger i månaden blir det nödvändigt, om du inte väljer ett alternativ som verkar vinna mark: att låta håret växa utan att färga det, behålla färgen som väver ut i en fin naturlig grå färg.

Här är 16 bilder på kvinnor som har bestämt sig för att visa upp silverhår utan att ingripa.

1. Ett år senare

"Ett års utväxt! Jag slutade färga det när jag var 24 år."

2. 12 månader

"Ett års utväxt!"

Advertisement

3. Årsdag

"Idag är det precis ett år som jag låter mitt gråa hår växa!"

Oregerligt

"Ännu en klippning och det här växandet kommer att vara över! Jag har haft upp- och nedgångar, men ärligt talat så är jag nöjd över mitt val. Jag har märkt att grått hår är mer oregerligt. Den sista färgen har nästan vuxit bort, och efter 19 månader håller jag fortfarande på att vänja mig, men det är snart över och jag ångrar inget!"

5. Övergång

"Jag vet att många av er har följt min gråa övergångsresa! Det är på den jag är och jag trivs verkligen med den. Det är det bästa beslut jag någonsin har tagit! Ett stort tack till de kvinnor som har motiverat mig att låta mina naturliga gnistor lysa igenom."

Advertisement

6. Mission

"Det är min mission att ge liv åt mitt hår."

7. Kär i grått

"Jag skulle låta mitt gråa hår växa om det såg ut som ditt! Jag får ofta höra den kommentaren. Jag sa samma sak till andra kvinnor. Men sanningen är: ditt hår kan aldrig se up som mitt. Det kommer att se bättre ut eftersom hår är personligt. Du kan inte veta hur det kommer att se ut innan du har ett års utväxt. Lita på Moder Natur så kommer du att bli glatt överraskad, även du kommer kanske att älska ditt gråa hår. Vilket du säkert trodde inte var möjligt!"

Advertisement

8. I förtid

image: Reddit

"Äntligen kan jag se hur det kommer vara när allt mitt gråa hår har vuxit ut."

9. Bara hår

"Jag tror att det viktigaste att förstå är att det bara är hår och vi kan klippa det, färga det eller låta det växa naturligt. Vårt hår definierar inte oss. Om du vill vara helt nöjd med dig själv krävs det acceptans, tacksamhet, självkärlek och förståelse med tanke på att vi alla är olika. Det sägs att handlingar är mer värda än ord. Det borde inkludera att ödmjukhet och attityd är mer attraherande än de kläder och frisyrer vi bär."

Advertisement

10. Godmorgon med silver

"1,2 eller 3? God morgon med silver!!!! Rulla för att se andra och tredje fotot!

11. Sex månader

"6 månader utan att färga det! Jag börjar verkligen se resultat! Varje dag älskar jag det mer!"

12. Otålig

"Jag är otålig över att få se hur mitt hår kommer att se ut när det har växt ut helt!"

13. Tvekande

"Jag är på gränsen att boka tid hos frisören! Hjälp mig! Jag funderar på att skapa en profil på en dejtingapp med en stor vit rand över mitt huvud! Jag är nyfiken på om någon annan har lyckats dejta en man och samtidigt få grått hår.!

14. Varelser

"Dessa små irriterande varelser har ett eget liv idag."

15. Ingen ånger

"Början på min gråa övergång mot framtiden. Ingen ånger."

16. Tvillingsystrar

"Utväxt av silver."

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack