Hon får seniorrabatt utan att bevisa sin ålder: "Ser jag verkligen ut att vara över 55 år?"

av Titti Carlberg

04 December 2022

Hon får seniorrabatt utan att bevisa sin ålder: "Ser jag verkligen ut att vara över 55 år?"
Advertisement

Gissa aldrig en kvinnas ålder - det kan väcka en het debatt! Vi vill alla, mer eller mindre, visa färre år än vad vi egentligen är, särskilt när vi är äldre. Artighet och takt säger att man aldrig ska gissa, för att undvika ett dåligt intryck eller för att det kan få den andra personen att ta illa vid sig. men det finns en sak som är ännu värre: att ta någons ålder för given! 

Kvinnan som fick pensionärsrabatt vet något om det, även fast hon ännu inte hade uppnått den ålder som krävs för att få rabatten.

via Daily Dot

Advertisement
gigi_dolleyes/TikTok

gigi_dolleyes/TikTok

Jennifer, som kvinnan heter, publicerade en video på TikTok, efter att ha fått seniorrabatt utan att ha blivit tillfrågad om sin ålder. Väl ute ur lågprisbutiken vände hon sig upprört till webbanvändarna för att förklara det som hade hänt henne, i en video som fick tusentals visningar. Butiken hade gett henne 10% seniorrabatt, tiilägnad personer som var över 55 år gamla.

Kassörskan hade antagit att Jennifer hade överskridit den tröskeln och beviljade henne erbjudandet utan att be om bekräftelse. Men kvinnan fick aldrig någon fråga och insåg först när hon hade kommit ut från butiken, efter att ha tittat på kvittot, att hon hade fått rabatten.

"De gav mig rabatt för de som var över 55 år gamla. 10%. Jag menar jag är inte arg, eftersom tja, det blev ju7 dollar och 50 cent mindre för mig att betala, men... kassörskan frågade mig inte om min ålder" förklarade Jennifer, och frågade: "Ser jag verkligen ut att vara över 55? Jag hoppas inte det."

Advertisement
gigi_dolleyes/TikTok

gigi_dolleyes/TikTok

Det var många webbanvändare som kommenterade, inklusive en kassörska: "Jag jobbar som kassörska och vi får inte fråga kunderna om deras ålder. Det strider mot butikens policy. Vem bryr sig, är det något fel med att vara över 55 år gammal?". 

En anställd på den butikskedja där Jennifer handlar, men på en annan filial, delade med sig av sin erfarenhet:"Som före detta kassörska har jag haft kunder som har blivit arga på mig när jag har frågat om deras ålder. Det är en hårfin gräns."

När det gäller kvinnans fråga har många bekräftat att hon ser ut att vara över 55: om hon letade efter tröst som svar på hennes video så verkar hon inte ha fått det. Det viktiga är dock att man mår bra med sig själv, oavsett ålder.

Hur skulle du ha reagerat om det hände dig?

Advertisement