Kvinnan kritiseras på sociala medier för att hon ammar offentligt

av Titti Carlberg

16 Januari 2023

Kvinnan kritiseras på sociala medier för att hon ammar offentligt
Advertisement

När en förälder tar ett beslut för sina barn tror de alltid att det är det bästa beslutet. Ofta delas dock inte detta beslut av andra och man blir utsatt för kritik. Det senare drabbar främst mammor som har små barn. Många tycker att deras sätt att agera är det rätta och att andra har fel. Denna övertygelse bör dock inte leda till att förolämpa andra för deras val.

Faktum är att denna mamma har kritiserats av webbanvändare för att hon vill normalisera bruket att amma sitt barn offentligt. Låt oss se närmare på hennes val.

via News

Advertisement
mscalciumcannons98/TikTok

mscalciumcannons98/TikTok

Huvudpersonen i vår berättelse är en mamma som är känd under pseudonymen mscalciumcannons98 på sociala medier. En av aspekterna som kan ses i hennes bilder och videor är hennes stora bröst. Enligt henne är det just detta som har utlöst all kritik mot henne.

Det hela började när kvinnan försökte normalisera ammning offentligt, hon ser inget skadligt eller fel med att mata sitt barn på, till exempel, snabbköpet.

Advertisement
mscalciumcannons98/TikTok

mscalciumcannons98/TikTok

Klippet som utlöste oliktänkandet har rubriken "normalisera ammning" (NormalizeBreastfeeding) och det visar kvinnan amma sitt barn när hon är och handlar i livsmedelsbutiken.

"Jag har alltid varit bekväm med min kropp, jag ser inget fel i att visa mina bröst när jag matar min son. Kritiken är bara för att jag har ett extremt välmående dekolletage. Jag tycker inte att det är en upprörande attityd och jag tänker fortsätta amma honom offentligt".

mscalciumcannons98/TikTok

mscalciumcannons98/TikTok

Det är många personer som har kommenterat under videon och kritiserat hennes val. Vissa anser att hon har en felaktig inställning, medan andra hävdar att de inte ser något fel i det, huvudsaken man gör det med takt och känsla. 

"Du har ingen klass""Du borde bli arresterad" och "en oanständig attityd".

Men det finns också webbanvändare som försvarar henne och hävdar att det inte finns något som är mer naturligt än att amma sitt barn och därför heller inget att skämmas för. 

"Du gör rätt, folk måste fatta att det är helt naturligt" och "det är verkligen en sak som måste normaliseras. Bra gjort".

Tycker du att hon har en korrekt inställning eller borde hon agera på ett annat sätt?

Advertisement