Hon bokar ett lokalt flyg, men hon kliver på fel plan utan pass

av Titti Carlberg

04 December 2022

Hon bokar ett lokalt flyg, men hon kliver på fel plan utan pass
Advertisement

Föreställ dig att du ska flyga till en lokal destination, utan att behöva lämna ditt land, och av misstag hamna någon annanstans, i ett helt annat land och utan att ha visat de nödvändiga dokumenten. Naturligtvis är inget olösligt, men det är definitivt en ganska obehaglig och komplicerad situation. Hur hanterar och löser man den situationen?

Det kan denna unga mexikanska kvinna svara på, som på grund av ett misstag, dock inte hennes, befann sig på ett flyg till Seattle istället för det lokala flyg som hon hade bokat, utan det nödvändiga passet.

via D1SoftballNews

Advertisement
marijosegam/TikTok

marijosegam/TikTok

Huvudpersonen i den här berättelsen är Maria José, en ung mexikanska som hade bokat en biljett på ett lokalt flyg mellanGuadalajara och Tuxtla Gutiérrez. Allt gick smidigt på flygplatsen, fram till ombordstigning, då hon av flygplatspersonalen omdirigerades till fel plan.

Väl ombord på planet letade Maria efter den sittplats som hade tilldelats henne, men fann att den var upptagen. Besättningen löste det problemet snabbt genom att hitta en ledig plats åt henne. Detta var det första tecknet, men ännu inte tillräckligt tydligt på att det hade begåtts ett misstag. Men när den unga kvinnan tillbads att fylla i ett formulär väcktes misstanken hos henne: Under flygningen gav de mig en tulldeklaration och jag frågade varför jag var tvungen att fylla i den. De svarade att jag var på väg till Seattle."

Advertisement
marijosegam/TikTok

marijosegam/TikTok

Då blev Maria José orolig: "Jag hade inget pass så jag frågade flygvärdinnan om hon kunde hjälpa mig att fylla i det och hon sa: 'Hur kan du resa om du inte har något pass?' Jag svarade: 'Tja det är ett inrikesflyg, så det ska inte behövas.'". Det var först när ett resesällskap bekräftade att destinationen var USA förstod den unga kvinnan vad som hade hänt.

När hon väl landat, i väntan på att återvända hem, delade Maria José sin upplevelse på TikTok och förklarade vad som hade hänt.

"Allt hände på flygplatsen i Guadalajara, och nu är jag på flygplatsen i Seattle. När jag gick ombord på planet kontrollerade de mitt boardingkort och hänvisade mig till detta plan. Tja, jag följde naturligtvis instruktionerna de hade gett mig."

Dessutom skulle flygplatspersonalen ha försäkrat henne om att de hade förvarnat hennes anhöriga om misstaget, vilket de dock inte verkade ha gjort. 

Väl i Seattle hänvisades hon till ett kontor och där till ett skrivbord för "speciella fall". Sedan fördes hon till flyget som skulle ta henne tillbaka hem.

En ganska bisarr och obehaglig upplevelse, eller hur? Har du någonsin hamnat på fel plan?

Advertisement