"Jag har alltid varit som en mamma för mina ex, nu måste någon ta hand om mig": en kvinnas ord

av Titti Carlberg

26 April 2022

"Jag har alltid varit som en mamma för mina ex, nu måste någon ta hand om mig": en kvinnas ord
Advertisement

Samexistens är vanligtvis den naturliga utvecklingen av mer eller mindre konsoliderade kärleksförhållanden. Efter en viss tid, faktiskt, som har innefattat en ömsesidig kunskap, kan två personer som är tillsammans bestämma sig för att flytta in under samma tak. Att bo ihop sätter verkligen paret på prov: det vardagliga livet som tidigare legat utanför relationen avslöjar sig, vilket leder till djupare kunskap och skapandet av nya balanser. Detta kan vara bra i vissa fall, men mycket mindre i andra.

En ung kvinna med latinskt ursprung talade i en video på sociala medier om sina upplevelser i denna mening och kom fram till en slutsats som hon delade med webbanvändarna.

via Tik Tok

Advertisement

Ceci Bendita är namnet på den unga kvinnan som i ett klipp på TikTok berättade att: "De män som har bott ihop med mig har haft ett lätt liv. Jag blev deras mamma och det förstörde förhållandet."

Hennes ord blev virala och lockade till sig många kommentarer. Ceci sa att hon hade haft ett intressant samtal med en äldre kvinna som sa till henne att varje kvinna borde behandla sin man som ett barn när de bor tillsammans.

"Idag sa en äldre kvinna till mig hur underbart det var att bo ihop med en man, som om det var första gången för henne" berättar Ceci. "Jag har bott ihop med två av mina ex och jag sa till henne att båda gångerna blev jag deras mamma och det var ingen bra känsla. Det gjorde att kärlekslågan slocknade."

Advertisement
ceci.bendita/TikTok

ceci.bendita/TikTok

Bendita förklarar sig glad över att bo ensam och för att kunna utvärdera en ny möjlighet att bo tillsammans med en man, måste det vara en som tillför henne mer värde och gör hennes liv lättare, inte tvärtom. "Jag vill ha en man som sköter om mig" förtydligar hon.

Som stöd för sin tes visade den unga kvinnan bilder på sina tidigare erfarenheter, för att visa att de inte var idylliska.

Videon har öppnat en viktig debatt om kvinnors vision om hur relationer ska vara: många tycker fortfarande att det är rätt att ta hand om sin partner helt och hållet, sätta deras behov och nödvändighet först och främst.

Men Ceci är fast övertygad om att män måste bidra på samma sätt som kvinnorna när man bor ihop, annars är det bättre att bo ensam.

Håller du med henne?

Advertisement