Ett par skapar smycken av modersmjölk: "Vi vill bevara minnena från en speciell tid"

av Titti Carlberg

19 April 2022

Ett par skapar smycken av modersmjölk: "Vi vill bevara minnena från en speciell tid"
Advertisement

Smycken fascinerar kvinnor sedan urminnes tider, men även män kan bli fascinerade av dem. Halsband, ringar, armband, smycken är dekorationer som pryder kroppen, en vana som ger en touch av ljus och elegans. Precis som med kläder och skor, så finns det för allas smaker: enkelt och sobert, etniskt och massivt, i värdefullt material eller konstgjorda smycken.

En kvinna i London gick dock längre och lanserade en helt ny och ovanlig linje smycken: sammansättningen är faktiskt baserad på modersmjölk. En originell idé som har gett henne stor framgång och en helt otrolig ekonomisk avkastning.

via Mirror

Advertisement

Safiyya Riyadh grundade tillsammans med sin man Adam, Magenta Flower, ett företag som specialiserar sig på tillverkning av smycken gjorda med modersmjölk: tanken är att alltid "bära med dig" minnet av en speciell period, det av moderskapet och amning. 

Företaget, till en början, skapades för att bevara blommor vid viktiga tillfällen och förvandla dem till accessoarer med stort känslomässigt värde, att bäras över tiden.

Senare, efter att ha läst en artikel om att använda modersmjölk för att skapa smycken, tänkte paret på att utöka denna idé i deras verksamhet

Advertisement

Framgången blev enorm, med en ökning på nästan 500% i intäkter, så mycket att en omsättning på en och en halv miljon pund förväntas inom en snar framtid. De två entreprenörerna har kontakt med många mammor som hjälper dem att bevara modersmjölken över tid, men också med kvinnor som inte lyckats fullfölja graviditeten men som vill bevara minnet, inte bara det känslomässiga utan även det materiella.

Hur skapas dessa underbara smycken? "Personligen kunde jag inte bröstmata mina barn på en lång period. Samhället ställer stora krav på kvinnor, att de ska kunna göra allt, inklusive bröstmata.När jag upptäckte att man kunde lagra modersmjölken önskar jag att jag visste det när jag fick mitt sista barn, för jag skulle gärna velat ha ett smycke för att minnas den perioden. Våra smycken tjänar till att bevara de första minnena, oavsett om babyn är flaskmatad eller ammar. Det är verkligen viktigt för varje mamma som försöker 

För att omvandla mjölken till smycken är den nödvändiga mängden minst 30 ml. Vätskan dehydreras genom en teknisk process och kombineras sedan med ett dyrbart harts som inte tenderar att gulna med tiden, vilket säkerställer oförändrad livslängd för den färdiga produkten.

Sedan produktionsstarten har paret fått över 4000 beställningar på att tillverka örhängen, ringar och halsband av modersmjölk. Den enorma efterfrågan gjorde att företaget var tvungna att anställa åtta personer för att kunna tillfredsställa kunderna.

Vad tycker du om denna idé?

Advertisement