2000-talet: 10 personer minns de mest populära sakerna som inte längre används

av Titti Carlberg

01 Mars 2022

2000-talet: 10 personer minns de mest populära sakerna som inte längre används
Advertisement

Det har gått mer än tjugo år, men för den tidens tonåringar - men även för vuxna och barn - finns det föremål som är oupplösligt kopplade till minnen från 2000-taletdet är till exempel omöjligt att glömma den oförstörbara mobiltelefonen Nokia 3310, utsvängda byxor, skor med svindlande kilklackar och färgad hårgelé för "uppstående hår", tidningen veckorevyn för tonårstjejer och Pokemon kollektion  för pojkar. Detta är bara några av grejorna som de många huvudpersonerna minns, de som skrev början på historien av det nya milleniet, men som idag inte längre är modernt.

Webbanvändaren @BtownBrelooms har frågat användarna på plattformen "AskReddit" vilka som var de mest använda föremålen år 2000, som idag inte används längre.

via Reddit

1. Blå ögonskugga

1. Blå ögonskugga

Pexels-Noth the actual photo

"Blå ögonskugga. "En tjej på mellanstadiet fick äntligen tillåtelse av sina föräldrar att sminka sig. Hon kom till skolan varje dag i en månads tid och såg ut som en blå panda" är svaret från användaren blikyjayy, när hon minns passionen för den färgen på ögonlocken!

Advertisement

2.Sprayglitter

2.Sprayglitter

Pixabay

"Det glittrade överalltGlitter i håret, glitter på kroppen, glitter i sminket. Jag har inte sett det sen år 2000" skriver whiskylips88.

"Det är sant, glitter var ett måste" svarar smallacorns345

3. GeoCities

3. GeoCities

GeoCities/Wikimedia commons

"GeoCities var så mäktig på den tiden. Jag kunde skapa min egen hemsida, sno html och använda den för min domän. Det var före sociala medier. Om man ville dela konstiga dikter och suddiga selfies tagna med webbkameran var man tvungen att ha en egen webbplats". Användaren Juni minns den gamla web hosting tjänsten, som senare förvärvades av Yahoo!

4. Brännbara CD

4. Brännbara CD

Pixabay

"CD-skivor var fortfarande på toppen av sin kraft vid den tiden, särskilt de tomma som man kunde bränna låtar och mixa på", skriver Jefftreth1993.

"Jag kan inte fatta hur många jag slängde efter att Netflix dök upp" kommenterar en annan användare, medan ohwhatirony säger nostalgiskt: "Jag är så ledsen att CD-skivor inte längre används i bilar. Jag noterar vilka av mina vänner som fortfarande har det för jag gillar än idag att bränna blandade CD-skivor åt andra."

5. Walkman

5. Walkman

Pixabay

Den oförglömlige walkman finns i minnet hos DrunkenGojira, som nämner den bland de mest klassiska och berömda "relikerna" med anor från Tvåtusentalet.

Advertisement

6. Tamagotchi

6. Tamagotchi

Tomasz Sienicki/Wikimedia commons

"Jag förstår att det låter melodramiskt, men jag vara ett barn på 10 år när jag fick min Tamagotchi och jag älskade den. Jag hade den faktiskt i min säng när jag somnade, en natt drömde jag att min styvfar bar bort den från sängen och jag vaknade gallskrikandes. Det var den gamla goda tiden för mig" berättar AdGlittering9727 om det elektroniska husdjuret, som nu är tillbaka i en modernare version.

"Jag blev tvungen att ge bort min; jag kunde inte somna på kvällen för att jag vara orolig att den behövde mig under natten" erkänner newyne.

7. AXE deodorant

7. AXE deodorant

Dannycas/Wimedia commons

"Det kändes som att varje mellanstadieelev var tvungen att gå igenom kroppssprayfasen med AXE" skriver zerbei.

Advertisement

8. Play Station 2

8. Play Station 2

Evan-Amos/Wikimedia commons

"Åh ja, året mina föräldrar berättade för alla att jag gillade 'spel' eftersom jag hade bett om ett PS2, och jag fick tre stycken Monopolspel i julklapp. Min värsta julafton någonsin" minns FishSauceFogMachine tyvärr.

9. Låga jeans

9. Låga jeans

Lion Hirth/Wikimedia commons

Avy_v för tankarna till låga jeans. "Gylfen var på den tiden jättekort nu är de istället fruktansvärt långa!" svarar Prof Zussywuss Brown.

En del kvinnor är inte nöjda över att jeansen är "utrotade", som till exempel Casey_ama_Cris: "Jeans med låg midja är det enda som passar mig. Jag förstår inte varför det inte finns både låga och höga jeans. De låga passar inte alla, men inte heller de höga. Jag har bara ett par jeans nu på grund av detta problem".

Advertisement

10. Offentliga telefoner

10. Offentliga telefoner

Pixabay

Det som användaren Nyx_Replicante minns från år 2000 gäller telefonhytterna, som även om de inte helt har försvunnit, har i stort setts glömts bort på grund av mobiltelefonerna: finns det någon som inte har en?

Advertisement