Kudden för hakan du inte visste att du ville ha: nu kan du sova bekvämt under resan

av Titti Carlberg

31 Oktober 2021

Kudden för hakan du inte visste att du ville ha: nu kan du sova bekvämt under resan
Advertisement

Det finns föremål som vi inte visste att vi ville ha förrän vi upptäckte att de fanns. De mest geniala uppfinningarna är alltid de till synes triviala: enkla föremål som uppfunnits för att lösa enkla problem. Hur många gånger har du somnat under en flyg- eller bilresa och vaknat med nacksmärtor? Att sova sittandes är inte speciellt bekvämt: huvudet tenderar att falla, antingen framåt eller bakåt. Av denna anledning har det uppfunnits kuddar som placeras under hakan: för att främja sömnen och för att undvika smärta. Men, uppenbarligen är det inte allt.

kickstarter

kickstarter

Uppfinningen vi ska berätta om är tack vare Paula Blankenship och hennes erfarenhet: efter att hon har rest mycket utan att sova, eller sovit obekvämt, skapade hon NodPod: "en hängmatta för huvudet". För att förklara dess funktion och fördelar berättar Paula: "Anledningen till att det är svårt att sova eller vila under en resa är för att du inte håller huvudet, nacken och ryggen vinkelräta och i en 90 graders vinkel som liknar den du har när du sover i en säng, NodPod-kudden löser detta problem genom att låta dig göra just det".

På kort tid förverkligades Paulas idé och tack vare stödet på internet lades lagret ut till försäljning på en onlineplattform som heter "Kickstarter". Med 7.000 supportrar som har bidragit till detta projekt, medvetna om potentialen hos denna enkla men mycket användbara kudde.

Advertisement
kickstarter

kickstarter

NodPod ser precis ut som en liten hängmatta: den har flikar i ändarna som gör att den kan hakas fast i sätet utan att störa passageraren som sitter bakom. Det är en kudde som placeras under hakan, och som gör att du bekvämt kan vila huvudet utan att inta obekväma positioner. Oavsett om du reser med flyg, buss, tåg eller bil kan du njuta av resan och sova utan att behöva vakna upp med smärtor i nacken. NodPod går för närvarande att köpa online och dess slogan sammanfattar kortfattat alla dess fördelar: "Njut av en verklig exceptionell sömn när du reser med Nod Travel Pillow!".

Advertisement