Nu lanseras det tvätt- och återanvändningsbara toalettpappret: en ekologisk uppfinning som får delade åsikter

av Titti Carlberg

22 Maj 2021

Nu lanseras det tvätt- och återanvändningsbara toalettpappret: en ekologisk uppfinning som får delade åsikter
Advertisement

Att förlänga livscykeln för produkter i syfte att skydda miljön har nu blivit en nödvändighet. Av denna anledning ägnas uppmärksamhet åt att begränsa användningen av skadligt material och undvika att slösa bort grundläggande nödvändigheter. Uppfinningen som vi vill berätta om föddes av en slump och av nödvändighet, men idag har det blivit en trend som orsakar diskussion.

via healthline.com

branches.of.me/instagram

Idén i fråga kommer från en mamma - Eloise Marsh - som, på flera stormarknader inte kunde hitta toapapper eftersom alla lager var slut. Driven av en nödvändighet använde hon en tvätt-och återanvändbar trasa. Men hur använder man det ur en praktisk synvinkel? Efter att du har använt den, på samma sätt som du använder toapapper, lägger du det i tvättkar som väntar på tvätt, eller så sköljer du den i ett speciellt kar som du inte använder till att rengöra andra föremål eller kläder - och när du har rengjort den för hand så går det bra att tvätta den i tvättmaskinen, separat från resten av tvätten, och du kan desinficera med bioekologiska metoder. Metoden för rengöring av rullen är därför densamma som för rengöring av tygblöjor.

Advertisement

ourresponsabilit/instagram

Kort sagt, den återanvändbara duken ersätter helt och hållet toapapper och erbjuder ett ekonomiskt och ekologiskt alternativ. Från denna mammas behov av att klara en nödvändighet har flera tillverkare börjat marknadsföra den ursprungliga idén: nu finns det mjuka och bekväma rullar med färgglada dukar. De finns både i form av rullar och i fom av små rutor som staplas i en korg som väntar på att användas.

etsy/pinterest

etsy/pinterest

Trots det faktum att uppfinningen verkligen är hållbar och ekologisk, är det många som är skeptiska. Är det verkligen en hygienisk lösning? Idén att torka sig och sen samla alla smutsiga lapparna i ett kar eller i en korg till det är dags att tvätta gick inte hem hos webanvändarna. Man kommer att bli tvungen att använda mycket blekmedel, mycket tvättmedel och mycket sköljmedel och dessutom mycket vatten: är återanvändbart toapapper verkligen ekonomiskt och hållbart? Och om du har gäster hemma, hur ska de bete sig?

Advertisement