Videon på den träning som professionella simmare genomgår: "man blir trött bara av att se den"

av Titti Carlberg

10 Mars 2024

Videon på den träning som professionella simmare genomgår: "man blir trött bara av att se den"
Advertisement

För att bli en professionell idrottare krävs det mer än att bara ha talang. Utöver talang krävs nämligen ständig träning, kontinuerligt engagemang och de rätta verktygen för att överskrida sina egna gränser, som i fallet med proffssimmaren Clément Secchi. I en video, som har blivit viral, visar han hur han tränar genom att simma mot strömmen. Bokstavligen.

Advertisement

Han simmar mot strömmen i en pool: den virala videon av Clément Secchi

En fransk simmare född 2000, Clément Secchi är välkänd för sin fjärilsimstil. Även om han fortfarande är ung tog han examen vid University of Missouri och har redan fått ett flertal titlar och utmärkelser. Bland dessa finns titeln Årets U-idrottare 2022 och framför allt har han deltagit i olika nationella och internationella viktiga tävlingar.

I videon som har publicerats på Instagram ses simmaren förbereda sig för att dyka i bassängen för ett träningspass. Det är bara det att bassängen är inte som en vanlig, utan den har en konstgjord ström som tvingar honom att simma mot strömmen. Clément Secchi hoppar i och håller fast i stången en stund för att sedan påbörja sitt simpass i fjärilsim. Ett par simtag räcker innan strömmen tar övertaget: den kanske är för stark.

Advertisement

"Det som är mest imponerande är att inte badbyxorna glider av" och andra kommentarer på webben

"Det som är mest imponerande är att inte badbyxorna glider av" och andra kommentarer på webben

clem_secchi/Instagram

Det är inte varje dag vi får se professionella idrottares simpass, och det är därför som Clément Secchi delade videon, som setts av tusentals människor och kommenterats av många webbanvändare. Det finns de som, förvånade över denna typ av träning, inser "jag hade garanterat missat ribban direkt". En annan person skriver "jag var imponerad redan innan han började med fjärilstilen": mot en ganska stark ström vill vi tillägga. Det finns också de som studerar som humorister och kommenterar "lägg några blad på ryggen så kan du se hur någon simmar snabbare än han trodde att han kunde". Men den kanske mest talande kommentaren är utan tvekan "det mest imponerande här är att badbyxorna inte glider av". Och det är inte den enda kommentaren av det här slaget.

Är det en hjälpande träning att simma mot strömmen?

Bland de webbanvändare som uppskattade videon med Clément Secchi finns också de som undrar hur effektivt träning med konstgjorda strömmar är. Faktum är att det är en övning som låter dig utveckla muskelmotstånd och perfektionera simtekniken. Bassänger med konstgjorda strömmar som den vi ser i filmen representerar uppenbarligen en idealisk lösning för professionella idrottare, även om det finns liknande alternativ för dem som vill träna hemma.

Det som kanske är mest slående är hur ett enkelt träningspass kan fånga uppmärksamheten hos så många människor på sociala nätverk. Det handlar inte bara om själva simmaren, eller bassängen, utan snarare en kort video som visar något intressant i några sekunder. Perfekt för användning på Instagram, mindre för önskan att ha en tonad kroppsbyggnad.

Advertisement