I Kina finns en trappa utan ledstänger i "tomma intet": par som lovar varandra evig kärlek klättrar upp på den

av Titti Carlberg

29 Februari 2024

I Kina finns en trappa utan ledstänger i "tomma intet": par som lovar varandra evig kärlek klättrar upp på den
Advertisement

Det finns många platser i världen dedikerade till kärlekspar: städer som Venedig och Paris, platser som de grekiska öarna, restauranger och hela gator med mera. Det finns dock ingen plats som kärlekstrappan i Kina, som sätter kärleksparens känslor på prov, på ett ovanligt sätt. Låt oss se varför denna trappa är så speciell och varför bara ett fåtal par lyckas ta sig upp för hela trappan.

Advertisement

Kärlekstrappan i Kina

Bland de vanligaste romantiska gesterna finns presenter, en klassiker som aldrig går ur tiden, eller små vardagliga gester. Det finns fortfarande resor till de mest romantiska platserna på vår planet, och som vi sa i inledningen till och med äventyrliga upplevelser. I en viss mening är kärlekstrappan i Kina tänkt att vara en kombination av alla dessa gester, var och en uttryckt på sitt eget sätt.

Kärlekstrappan finns i själva verket i Kina, den ligger på berget Fuxi i provinsen Henah på 1314 meter över havet. Denna siffra är inte tagen ur luften, eftersom den representerar evigheten, också en försonande symbol för varaktigheten av en hälsosam kärlek. Och just höjden på trappan erbjuder en hisnande utsikt men också en stor utmaning för de par som vill klättra upp för trappan. Utan ledstänger ger kärlekens trappa en känsla av svindel som kan avskräcka vem som helst.

Advertisement

Varför ska man klättra upp för kärlekstrappan i Kina?

Varför ska man klättra upp för kärlekstrappan i Kina?

passion_to_flyy/Instagram

Anledningarna till att klättra upp för kärlekstrappan i Kina är många. För vissa representerar det en möjlighet att bevisa sin kärlek, för andra är det ett sätt att övervinna sina gränser i sällskap med sin älskade. Det kan vara en gåva eller en metafor för små dagliga gester, medan många andra ser det som målet på en romantisk resa eller ett äventyr. Så varför ska man klättra uppför kärlekstrappan i Kina? Här är några anledningar:

  • varje trappsteg representerar en utmaning, ett verkligt hinder att övervinna tillsammans, med belöningen av en otrolig utsikt som bakgrund;
  • att klättra uppför trappan är inte bara en handling av mod utan också en symbol för tillit och kärlek för att möta livets motgångar;
  • det är en upplevelse som inte lämnar en likgiltig just på grund av trapporna ni går tillsammans, den hisnande utsikten och det förtroende du har för den andra personen.

Kort sagt, kärlekstrappan är inte för alla, men den är utan tvekan något att prova åtminstone en gång under sitt liv med sin älskade. Och detta trots att det i verkligheten inte är så läskigt som det ser ut som.

"Försäkra dig om att du har en utmärkt rapport med din älskade": några av kommentarerna på webben

Ett pars uppklättring på kärleksstegen kan ses perfekt i en reel på Instagram, där de två älskande ger varandra en hand för att övervinna de många trappstegen. Det blev många kommentarer från webbanvändare som, mellan romantiska känslor och svindel, hade sitt att säga om denna klättring. En användare skriver "hela tiden hand i hand... vad gulligt", medan en annan person ger ett gott råd "se till att du har en riktigt bra rapport med din andra hälft". Vi kan väl inte säga att personen har fel i det?

Det råder heller ingen brist på sarkastiska kommentarer som i sin tur också uttrycker panoramat. En person skriver att utsikten från kärlekstrappan "ger en bra bild av alla föroreningar": underförstått, om detta är symbolen för kärlek är vi illa ute. I en annan kommentar läser vi dock att trappan består av "bara 10-15 trappsteg med ett nät under".

Användaren har rätt, och ofta talar artiklarna på webben bara om en trappa på 1314 meter hög, vilket tyder på att det är en oändlig stege mot himlen. Så är uppenbarligen inte fallet och kärlekens trappa är bara en väldigt suggestiv installation på ett berg som vi ville ge en mycket speciell betydelse. Men det betyder inte att det inte är en viktig upplevelse för dem som vill gå uppför den steg för steg.

Advertisement