Sjuksköterskan bestämmer sig för att donera en njure till sin patient: nu är de kära

Titti Carlberg

16 Juni 2023

Sjuksköterskan bestämmer sig för att donera en njure till sin patient: nu är de kära
Advertisement

Bland de ädlaste yrken, där man ägnar sig att ta hand om andra, finns med all säkerhet sjuksköterskans. Ett hårt arbete, i nära kontakt med mänskligt lidande, vilket dock också ger stor tillfredsställelse. Ibland skapas dock situationer som är så pass speciella och oförutsägbara att de ger liv åt berättelser som den vi ska berätta: en kvinna, anställd på sjukhus, blev kär i en av sina patienter och fattade ett verkligt överraskande beslut, nämligen att donera en njure till honom.

via Business Insider

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Emily McIntire hade alltid drömt om att jobba inom vårdsektorn, så mycket att hon utbildade sig till sjuksköterska för att ta hand om andra människor. Under sin professionella kurs, där hon behandlade patienter i dialys, stötte hon på en episod som påverkade henne djupt: förlusten av en 60-årig patient som väntade på en transplantation som aldrig ägde rum.

Efter den dramatiska historien började Emily följa Jeff, en annan patient med njursvikt. Dag efter dag etablerades ett starkt band mellan dem, vilket snabbt resulterade i en solid vänskap. Även han behövde akut ett nytt organ, vilket ledde till att hans sjuksköterska tog ett oväntat beslut.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Jag visste att detta var min chans: jag skulle donera en njure till Jeff. Mitt första steg var att prata med min handledare för att se till att det inte fanns någon intressekonflikt, eftersom han var min patient" berättade McIntire. "Att donera en njure är ett stort steg, men jag är glad över att jag gjorde det."

Trots avsikten att rädda hans liv, misslyckades transplantationen på grund av en inkompatibilitet, så Emilys njure donerades till en annan patient. Lyckligtvis hittade de en annan donator till Jeff, som fick tillbaka hälsan och kontrollen över sitt liv. När han fick veta vad Emily hade gjort för honom kunde han knappt tro det: deras vänskap var verkligen speciell och avsedd att bli något mer.

“Donar un riñón es una gran petición y una gran concesión. Pero cuando voy de excursión con mi futuro esposo, estoy muy contenta de haber aprovechado la oportunidad”, contó Emily McIntire.

Pubblicato da Upsocl su Lunedì 1 maggio 2023

"Drygt 15 månader efter transplantationen förlovade vi oss och vi planerar att gifta oss. Folk berättar för oss att vår historia är som en film - har kvinnan sagt - andra säger att jag är en hjälte och att de själva aldrig skulle klara att göra det jag gjorde. Men i verkligeheten är det något alla kan göra: det räcker med bara en njure för att leva ett normalt liv."

För Emily är det viktigt att organdonation från levande människor normaliseras "När jag och min blivande man är på vandring känner jag mig glad att jag tog tillfället i akt."

Vad tycker du om hennes otroliga handling av altruism?

Advertisement