Han skickar räkningen för middagen till henne efter att deras dejt blev ett fiasko: "Om du inte är intresserad av mig får du betala din del"

av Titti Carlberg

18 Oktober 2022

Han skickar räkningen för middagen till henne efter att deras dejt blev ett fiasko: "Om du inte är intresserad av mig får du betala din del"
Advertisement

Det finns en rad oskrivna regler i relationernas värld, en så kallad dejtingetikett som visar oss det rätta sättet att följa för att ha en tillfredsställande och lyckad dejt. Även om kvinnor idag är mer självständiga och mer framgångsrika än vissa män, lever fortfarande seden att män ska betala notan kvar. Det finns män som aldrig skulle gå med på att kvinnor tar fram sin plånbok i deras närvaro, så pass att det ofta skapas sympatiska diskussioner när de kommer fram till kassan för att betala: båda tar fram kort eller kontanter och ber den generade kassörskan att inte ta emot pengar från den andra parten.

Men vad händer om dejten blir misslyckad? Hur ska man bete sig då?

En tjej upptäckte, till sin besvikelse att inte alla män beter sig som en riddare framför ett avslag.

via Mirror

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Fiona Hopes blev förvånad när hon, efter att ha berättat för killen som hon hade varit ute med en kväll att hon inte var intresserad av honom, fick en räkning från honom.

Den unga kvinnan hade varit ute och ätit middag med en man som hon erkände att hon inte kände något för, vilket hon artigt meddelade honom någon dag efteråt. Han svarade genom att skicka henne en räkning på 29 pund som middagen hade kostat för hennes del.

Kvinnan visade räkningen, i en video på TikTok, som mannen hade döpt till "misslyckad dejt" och med förfallodatumet " snart som möjligt". På den stod prisdetaljerna för mat och dryck. "Han sa att han inte gjorde det för pengarna utan att det handlade om en principfråga" förklarade Fiona förvånat. "För 29 pund? Kom igen, mannen, du måste skämta. Är detta verkligen sant? Det är bara det att...jag har svårt att tro på det".

Advertisement
@fifihopes/TikTok

@fifihopes/TikTok

Otroligt nog var det många som höll med mannen, trots att hon gjorde klart att hon flera gånger hade erbjudit sig att betala sin del på restaurangen, men han hade vägrat ihärdigt. Många av de manliga webbanvändarna stödde mannen och kallade honom hjälte, medan andra personer skämtade om att Fiona skulle skicka en räkning till mannen för tiden hon hade förlorat. En av dem uppmanade henne att göra samma sak mot honom: "skicka honom en räkning för din bortkastade tid, inklusive förberedelser, transport, smink, kläder, hårprodukter och allt annat" rådde användaren.

Ett som är säkert är att Fiona hade turen att omedelbart inse att hon inte var intresserad av mannen, och med tanke på hans attityd kanske det var bäst så, eller vad tror du?

Advertisement