Prästen och nunnan förälskar sig i varandra i samma period som de avsäger sig sina löften

av Titti Carlberg

26 Juni 2023

Prästen och nunnan förälskar sig i varandra i samma period som de avsäger sig sina löften
Advertisement

Det säga att det vackra i kärleken ligger i dess oförutsägbarhet, i vår förmåga att hantera och tämja den. Man blir inte kär i den man vill, tvärtom: oftast är det den som verkar minst passande för oss som i slutändan förvandlas till vår livskamrat och litteraturen lär oss detta med talrika exempel. 

Framför allt den sorgliga historien om Romeo och Julia, det unga paret från rivaliserande familjer som blir kära i varandra och gör allt för att få vara tillsammans.

Men lyckligtvis finns det också osannolika historier som fått ett lyckligt slut, både i litteraturens värld som i det verkliga livet. Berättelsen om dessa två unga peruaner är ett underbart exempel på detta.

via Independent espanol

Tomcamr/Instagram

Tomcamr/Instagram

Tomas Cam och Massiel Pereyra träffades under sina år på universitetet, när båda studerade för att ägna sina liv åt religion, vilket de faktiskt gjorde en tid: Tomas hängav sig åt prästadömet under 7 års tid, medan Massiel var nunna i 6 år. Vid tidpunkten för deras första möte hade de ingen möjlighet att lära känna varandra bättre, de begränsade sig till att studera tillsammans och hjälpa varandra med anteckningar.

Några år senare, utan att planera det, avsäger de sig sina löften samtidigt, bara för att träffas igen på sociala medier, vilket förde dem till att börja dejta. Berättelsen om deras kärlek blev väldigt framgångsrik på deras sociala sidor, där de berättade om hur deras kärlek blomstrade.

"Det var som i en kärleksfilm, när en person pratar och den andra inte ens hör vad hon säger och det enda de gör är att stirra på varandra. Det var det som hände mig. Jag ville bara fortsätta se på henne" berättar Tomas i en av sina videor.

Advertisement
tomcamr/Instagram

tomcamr/Instagram

Faktum är att deras berättelse har alla förutsättningar för att vara en kärleksfilm: det var Massiel som kontaktade Tomas och de två började närma sig varandra. När de äntligen bestämde sig för att träffas var det den unga kvinnan som föreslog den ikoniska Suckarnas broLima som mötesplats.

Legenden säger att kärlekspar måste hålla andan när de går över den om de vill att deras drömmar ska gå i uppfyllelse. Nu vet vi inte om det unga paret respekterade denna tradition, men det verkar i alla fall som om platsen gav dem tur.

"Jag såg henne annorlunda, så vacker med sitt leende och sin unika stil. Speciell" avslöjar Tomas och berättar att han pratade med henne i 4 timmar på ett kafé den första dagen. Det var meningen att Massiel skulle resa till Spanien, men efter dejten och det ömsesidiga löftet att träffas igen, ändrade hon sina planer och stannade i Peru. Ett avgjort lyckligt val, med tanke på att de två nu är lyckligt kära i varandra.

Romantiken lever fortfarande, vilket vi är glada över.

 

Advertisement