Hon lämnar sin cancersjuka man: "jag älskar honom, men kan inte hjälpa honom"

av Titti Carlberg

28 April 2023

Hon lämnar sin cancersjuka man: "jag älskar honom, men kan inte hjälpa honom"
Advertisement

När en älskad drabbas av en svår sjukdom är det inte lätt att acceptera eller hantera. Reaktioner är subjektiva, men det är oundvikligt att känna en känsla av förtvivlan och rädsla för att saker och ting inte går som det ska, liksom smärtan att se dem lida. Det som ofta kommer spontant är att vara nära personen på dess svåra väg, och uppskatta den värdefulla tid som fortfarande finns kvar.

En ung kvinna har dock bestämt sig för att göra något annat och väljer att lämna sin partner som diagnostiserats med en hjärntumör. Låt oss ta reda på varför.

via Daily Mail

Advertisement
Justgiving/Danielle Epstein

Justgiving/Danielle Epstein

Danielle Epstein, 32, blev tvungen att fatta ett svårt beslut: det att lämna sin partner, Jelle Fresen, 37, när han diagnostiserades med fjärde gradens medulloblastom, en sällsynt form av en mycket aggresiv hjärntumör. Efter en lång period vid hans sida under sjukdomen fick kvinnan nog: situationen äventyrade hennes balans och mentala hälsa, vilket förde henne ett steg från att få ett nervöst sammanbrott.

Jelle genomgick en 17 timmar lång operation, varefter han fick lära sig att gå på nytt och genomgå strålbehandlingar under sex veckor samt nio månaders cellbehandling. Detta blev för mycket för Danielle som kände att hon inte längre orkade stå vid hans sida.

Advertisement
Justgiving/Danielle Epstein

Justgiving/Danielle Epstein

"Jag kände mig som en hemsk människa som lämnade en person för att han hade cancer, men det skadade min mentala hälsa och jag kunde inte hjälpa Jelle" förklarade Epstein. "Jag fick panikattacker och åt en massa mediciner för att må bättre, jag orkade inte leva på det sättet. Jag älskar honom fortfarande djupt och vill stödja honom, men jag insåg att jag inte orkade göra det som hans flickvän."

Därmed bestämde sig Danielle för att hedra sitt ex på ett annat sätt: hon deltog i ett 42 km långt maraton som anordnades i London för att samla in pengar till forskning om hjärntumörer.

"Jag kände mig så hjälplös och ville göra något" berättar hon. "Jag är ingen löpare, men han har medverkat i många maraton, så jag tyckte att det kunde vara en bra utmaning för mig och en fin hyllning till honom."

This is Danielle Epstein. She is running the London Marathon for her ex-boyfriend - after admitting she left him because...

Pubblicato da Lincolnshire Live su Sabato 22 aprile 2023

Mannen, å sin sida, sa: "Jag måste erkänna att jag hade mina tvivel när hon berättade att hon skulle springa ett maratonlopp, eftersom hon sprang tillsammans med mig en gång och gjorde inget annat än gnällde. Jag beundrar verkligen hennes disciplin och uthållighet".

Nu har kvinnan flyttat till Thailand för att bo hos sin pappa, men hon fortsätter att ha kontakt med Jelle som vän och har skapat en sida för att samla in pengar till forskning om denna sjukdom.

Vad tycker du om hennes val?

Advertisement