Mjukt, slätt och återfuktat hår? Med denna naturliga gör-det-själv-inpackning kommer ditt hår att bli avundsvärt

av Titti Carlberg

23 September 2023

Mjukt, slätt och återfuktat hår? Med denna naturliga gör-det-själv-inpackning kommer ditt hår att bli avundsvärt
Advertisement

Många kvinnor drömmer om att ha ett perfekt, rakt och glänsande, men framförallt mjukt hår: för att uppnå detta finns det en supereffektiv DIY-mask som du enkelt kan förbereda hemma.
Låt oss se hur och vilka de nödvändiga ingredienserna är.

via wikiHow

Advertisement

Den naturliga DIY-masken som ger ett fantastiskt resultat utan att förstöra håret

Hur ofta har du önskat att du har ett slätt, följsamt hår, och sett avundsjukt på de kvinnor som sponsras av skönhetsprodukter för att du skulle vilja ha likadant hår som dem? Endast ett fåtal kan skryta med ett rakt lent hår utan att använda plattång, fön eller dyra behandlingar hos frisören, vilket ofta slutar med att håret försvagas och gör det skört, med risk att det går av.

Resultatet blir slätt men förstört hår! Kan man uppnå det resultatet samtidigt som håret behåller sin hälsa? 

DIY-masken som vi ska berätta om är inte bara effektiv och med överraskande resultat, utan också helt naturlig, ekonomisk och helt ofarlig.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Det finns många olika sorters hårinpackningar och preparat att applicera i håret med naturliga ingredienser, som du kan göra själv. Deras sammansättning är varierad och beror på målet du vill uppnå: bättre återfuktning, mer glans, eliminera frizz, ge volym, göra lockigt mer definierat eller få naturligt rakt hår.

I det här fallet kommer den värdefulla föreningen att låta dig få mjukt, glänsande och silkeslent hår. Till förberedelsen kommer du att behöva endast några få produkter som du med stor sannolikhet redan har hemma, men annars är de lättillgängliga och väldigt billiga.

Ingredienser och tillvägagångssätt av denna naturliga hårinpackning som gör håret mjukt och följsamt

Ingredienser och tillvägagångssätt av denna naturliga hårinpackning som gör håret mjukt och följsamt

Pixabay

Det du behöver till denna DIY-hårinpackning är: 

  • En plastskål
  • Citronjuice
  • Mjölk
  • Honung
  • Två äggulor
  • Olivolja

Vid det här laget är det bara att sätta igång: häll fyra matskedar mjölk i plastskålen, fortsätt med fyra matskedar av citronjuicen. Därefter är det dags för honungen för att ge en exra touch av mjukhet och för en skinande effekt kan du lägga i de två äggulorna och två matskedar olivolja som bidrar till den återfuktande effekten. Blanda allt väl och, när detta är gjort, applicera den naturliga inpackningen i hela håret, från rötterna till topparna, se till att sprida det över hela hårlängden.

 

När ska man applicera denna naturliga hårinpackning för att få ett mjukt och följsamt hår?

Det ideala är att applicera inpackningen innan du går till sängs på kvällen och låter den verka hela natten, kanske med en speciell och bekväm mössa för att inte kladda ner kudden. Alternativt kan du välja en tid på dygnet när du inte ska gå ut, på ett par timmar minst och sedan bara skölja ur den: ditt hår kommer inte längre sukta efter dyra kemiska produkter och resultatet kommer att förvåna dig.

Har du aldrig tidigare provat en hemgjord hårinpackning?

Advertisement