Växter och blommor har aldrig sett så vackra ut med denna naturliga näring som du har i ditt skafferi

av Titti Carlberg

19 September 2023

Växter och blommor har aldrig sett så vackra ut med denna naturliga näring som du har i ditt skafferi
Advertisement

Att odla växter och blommor är inte bara en underbar hobby utan också en socialt nyttig aktivitet. Alla städer skulle säkert bli vackrare och mer trivsamma om det fanns mer grönska och fler färger att titta på, för att inte tala om att "andas". Bortsett från det behovet, trädgårdsskötsel och blomsterodling kräver passion, engagemang och omsorg.

Varje växtart skiljer sig från en annan och du måste känna till dem väl för att få dem att växa friska och frodiga. Dessutom så finns det sorter som inte samsas så bra tillsammans och de har inte alla samma behov av ljus, skugga, vatten och jord. Många människor är dessutom övertygade att ett gödselmedel är lika bra som ett annat, och i de flesta fall köper de färdigproducerade.

I de flesta hem finns det dock flera användbara ingredienser som kan hjälpa växter att bli vackra, särskilt en är väldigt rekommenderad.

Advertisement

En ingrediens från ditt skafferi som är användbar i trädgården

En ingrediens från ditt skafferi som är användbar i trädgården

pixabay

Tendensen är att tro att en "kemisk" produkt alltid är avgörande och mer effektiv än andra medel. Det finns dock huskurer som fungerar lika bra som eller till och med bättre än färdigproducerade gödningsmedel.

Nästan alla har ett av dessa "elixir" i sitt skafferi. Det handlar om vitt ris. Detta visste du inte om, eller hur? Ändå kan detta spannmål, användbart i matlagning, vara ett universalmedel för växter och blommor. En av de mest intressanta aspekterna med denna ingrediens är att den anpassar sig till vilken art som helst, med extrem mångsidighet, utan någon risk, just för att det är en helt naturlig växtnäring.

Låt oss se hur man drar nytta av detta knep.

Advertisement

Risvatten: häll aldrig bort det, vi visar hur du kan använda det till dina växter

Koka ris, häll sedan av det men behåll kokvattnet. Filtrera det och låt det svalna. Det är allt, nu har du ett värdefullt och effektivt 100%igt organiskt gödningsmedel, som ska användas för att på bästa sätt ge näring till dina växter och blommor.

Faktum är att denna vätska är rik på viktiga mineraler och vitaminer, mycket stärkelse, folsyra och andra ämnen. Ett sista tips att inte glömma är att undvika att salta risvattnet. Bordssalt kan bränna rötterna på växterna om det absorberas i stor mängd. Nu är det bara att omsätta det i praktiken och berätta hur det gick i kommentarerna.

Gödsla dina växter med ett öga på omgivningen

Gödsla dina växter med ett öga på omgivningen

pixabay

Det finns ett koncept där vi alltid försöker förlänga livscykeln för växterna, eventuellt genom att föra in dem i naturliga miljöer utan att förorena. Att använda köksavfall för att odla sin egen grönsaksträdgård, trädgård eller helt enkel grönska på balkongen är ett utmärkt sätt för att inte slösa på rent vatten!

Advertisement