Hur ofta ska hundens skål diskas? Många gör det för sällan

av Titti Carlberg

17 September 2023

Hur ofta ska hundens skål diskas? Många gör det för sällan
Advertisement

Det sägs att hunden är människans bästa vän. Detta beror på att när en valp kommer in i ett hem, efter en första kort tvekan, förstår valpen att den är en integrerad del av familjeenheten. Ägaren och hans/hennes fyrbenta vän börjar spendera många timmar tillsammans, så pass att de förstår varandra med bara en blick.

När du bestämmer dig för att ta hand om en annan levande varelse måste du dock vara mycket uppmärksam och vidta de rätta försiktighetsåtgärder. Den första aspekten, den mest grundläggande, är att inte låta hunden vara utan mat. Vanligtvis, för att få den att äta, lägger du upp hundmat i en matskål. I längden blir den dock smutsig och kladdig, av denna anledning är det nödvändigt att rengöra den. 

Här är det definitiva svaret på hur ofta den ska diskas.

via Yappy

Advertisement

Rengöring av skålen

Rengöring av skålen

Pexels

Rengöring av din hunds matskål är en viktig aspekt av husdjursvård, vilket hjälper till att hålla hunden frisk och lycklig. Hur ofta du behöver diska skålen beror på flera faktorer, inklusive vilken typ av mat du ger den och den övergripande hygienen i ditt hem. Ofta tömmer våra fyrbenta vänner inte skålen helt.

Detta skulle kunna leda till hårda smutsskorpor som inte gör annat än att ge upphov till spridning av mögel och bakterier. Just därför måste skålen diskas, men hur ofta?

Advertisement

Hur ofta ska den diskas?

Hur ofta ska den diskas?

franchise opportunities/Flickr

Hundens matskål bör diskas minst en gång om dagen, visst kan du också välja att diska den flera gånger under en dag, eller efter varje måltid. Situationen blir svårare när du bestämmer dig för att alltid hålla skålen full, för att hunden själv ska bestämma när och hur mycket den ska äta. Även i detta fall måste dock skålen tömmas på matrester och diskas minst en gång om dagen.

Så här rengör du din 4-benta väns matskål

Så här rengör du din 4-benta väns matskål

pixabay

När du bestämmer dig för att diska matskålen måste du först och främst slänga innehållet som är kvarlämnat i den. Eventuella beläggningar måste avlägsnas med varmt vatten. Först efter att man har fått bort dessa rester kan man börja med diskandet av den. Du kan använda blekmedel, men var noga med att späda det med vatten. Om du inte litar på det och är rädd att det ska skada din hund är det bara att använda vanligt diskmedel, men var noga med att välja ett som är fritt från lukt. Efter att du har diskat skålen måste du skölja den noggrant. Du kan också välja att diska den med en naturlig huskur, nämligen vinäger. Det viktiga är att skålen inte avger någon stark lukt efter rengöringen.

Hur ofta diskar du matskålen? Vilken metod använder du?

Advertisement