"Det är aldrig en bra idé att lämna skorna utanför dörren": denna video visar det tydligt

av Titti Carlberg

15 April 2024

Att lämna skorna utanför: "ingen bra idé"
Advertisement

Att lämna skorna utanför dörren för att "lufta" dem? Det kan vara en väldigt dålig idé. Varför? Det visar dessa oväntade bilder.

Advertisement

Att lämna skorna ute? Helst inte

Webbanvändaren lämnade sina skor utomhus

wrangler_bruce/Instagram

Många människor har för vana att, när de väl kommer hem, ta av sig skorna innan de går in och lämna dem bredvid dörrmattan som ligger framför ytterdörren. Det är många som väljer att använda tofflor inomhus av hygieniska skäl, eftersom vi går på gator vars smuts samlas under våra skor. Genom att lämna dem utomhus efter långa promenader kan man dessutom lufta dem och eliminera eventuella dåliga lukter. Så det verkar som en väldigt bra idé att lämna dem utomhus, vare sig det är utanför ytterdörren, på balkongen eller i trädgården.

Det kan dock dyka upp oväntade "kontraindikationer", som en Instagram-användare visade i ett klipp som väckte uppmärksamhet och förvirring hos många personer på webben. 

Vad kan hända om man lämnar skorna utomhus? Risken är inte bara att de kan förstöras eller försvinna: det kan hända värre saker än så!

Advertisement

Det låg en orm i en av skorna

Ormen som gömde sig i en sko

wrangler_bruce/Instagram

wrangler_bruce som bor på Irland och kallar sig för "ormräddaren" på Instagram delade ett klipp med rubriken "Att lämna skorna utomhus är aldrig en bra idé. Speciellt i ett område där det finns giftormar".

Varför? Hmm, vid det här laget är det ganska lätt att förstå varför: videon visar ett par gymnastikskor på golvet framför ytterdörren. Bruce kontrollerar alltid skorna innan han sätter på sig dem, han inspekterar dem med en krok, med vilken han sedan lyfter dem genom att haka fast den i snörena: i den första ser han inget "ovanligt", men den andra avslöjar en överraskning. I samma ögonblick som han lyfter skon så att den hamnar vertikalt ringlar sig en liten orm ut från baksidan av sulan.

Ormen verkar inte ha någon lust att lämna skon

wrangler_bruce/Instagram

Ormen verkar dock inte vilja lämna skon, efter att ha smygit sig in i den ostört, utnyttjar den situationen över upptäckten, den öppnar munnen helt och gör en anfallsrörelse mot videokameran, för att direkt efter gömma sig på nytt i skon. Utan resultat försöker Bruce skaka på skon: ormen, även om den är liten visar den sig vara riktigt envis. Den vägrar verkligen lämna sin plats, som den försvarar med en blick som inte lovar gott.

Men vad säger webbanvändarna? Det finns de som förringar det hela: "Kallade han verkligen på en vuxen karl för att avlägsna ormen från skon...?" och "Det är en ung svart orm, inte en skallerorm".

Skor utomhus, du kanske hittar en inkräktare: webbanvändarnas åsikter

Någon ställer dock en fråga som inte bör underskattas: "Var finns ormens mamma och pappa? Det är en unge. Det är nog bäst att du håller dig alert". Det kan finnas ytterligare två ormar, inte lika små, i närheten. Det finns också de som är "vana" vid den här typen av eventualiteter: "Efter att ha bott i Australien sedan jag föddes förstår jag fortfarande inte hur någon kan lämna sina skor utomhus" och "släng bara ner skon i hinken så blir du av med den!".

En person uttryckte förvåning över videons oväntade vändning: "Jag lämnade ett par liknande skor utomhus nyligen och de verkade förstöras väldigt snabbt. Vädret... lite sol, lite regn... jag trodde att det var det du ville visa... men istället visade du en skallerorm! Det sägs att de små inte klarar att kontrollera sitt giftutsläpp och är därför farligare...".

Advertisement