Avvisa myror på ett naturligt sätt från ditt hem: julkryddan kan hjälpa dig

av Titti Carlberg

15 September 2023

Avvisa myror på ett naturligt sätt från ditt hem: julkryddan kan hjälpa dig
Advertisement

Hur avvisar man myror från sitt hem? De är kanske inte lika sympatiska, i fara eller föremål för en upplysningskampanj som bin, men i slutändan har även de sina fördelar. De är verkligen inte lika irriterande eller upprörande som getingar, men det betyder inte att de kan tillåtas cirkulera lugnt i ens hem, framför allt inte när det finns hundratals av dem. 

Innan du ger efter för frestelsen att använda kemikalier för att "utrota" dem, skada dig själv och miljön, finns det många andra naturliga lösningar du kan anta, med otroliga resultat.

Advertisement

Först och främst förebyggande

Först och främst förebyggande

pixabay

Innan du går vidare till råd om hur man avvisar myror från sitt hem, kom ihåg att som alltid är den bästa strategin att förebygga, att undvika locka till sig irriterande insekter. Vad betyder det?

Man bör helt enkelt hålla sitt hem rent. Insekter dyker vanligtvis upp när det luktar mat. Hittar de sedan rester runt omkring kallar de på fler exemplar och här föds risken för ett rejält angrepp.

Advertisement

Den bästa naturliga lösningen

Den bästa naturliga lösningen

pixabay

Det första naturliga botemedlet vi föreslår för att driva bort myror från ens hem, utan att döda dem, är kanel. Denna aromatiska krydda som ofta används i matlagning, särskilt vid beredning av desserter och bullar, är inte direkt älskad av dessa insekter.

Faktum är att det räcker att sprida ut det i dess form av pulver, olja eller essens, för att skapa en sorts oframkomlig gräns, vilken myrorna inte kommer att gå över. Knepet är därför att använda kanel för att täcka de tillträdesvägar som du märker att de kommer från. Försök att täta alla springor och öppningar. Efter en kort tid kommer du att märka att du inte får fler "ovälkomna besökare".

Var även uppmärksam på så kallade "myrspår". Det är osynliga stigar som dessa små djur använder för att guida andra av arten i samma riktning där de har funnit föda. För att radera luktmärken är vatten och vinäger väldigt effektivt.

Andra insektsmedel för att avvisa myror från ens hem

Om du inte har kanel till ditt förfogande, eller kanske vill prova ett annat "icke-kemiskt" medel, finns det andra ämnen som är effektiva som avvisandemedel, de mer kraftfulla är: krita, citronskal, kaffesump och pepparmynta. I praktiken talar vi om föreningar med en intensiv stark lukt som avskräcker oönskade gäster.

Advertisement