Hur man får badrockar att lukta fräscht om de luktar fukt efter att de har tvättats

av Titti Carlberg

14 September 2023

Hur man får badrockar att lukta fräscht om de luktar fukt efter att de har tvättats
Advertisement

Personlig hygien är en av de grundläggande aspekterna av personlig vård. Det hävdas att man måste tvätta sig minst en gång om dagen. Efter att ha klivit ut från duschen, för att undvika att bli kall och sjuk eller blöta ner hela huset, brukar man ta på sig en badrock. Den senare har till uppgift att samla alla överflödiga droppar på kroppen efter duschen. Efter användning blir det dock nödvändigt att låta den torka, för att den inte ska förbli fuktig och börja avge en dålig lukt som sedan fastnar på huden.

Ibland kan dock den där obehagliga lukten hänga kvar även efter att badrocken tvättats i tvättmaskinen. I dessa fall är det nödvändigt att implementera ett naturligt botemedel som gör att detta problem försvinner inom några ögonblick.
Låt oss se vad det handlar om för medel.

Advertisement
Pexels

Pexels

Efter att ha använt badrocken ett par gånger är det dags att lägga den i tvättmaskinen. I vissa fall kan det dock hända att tvätten inte lyckas och plagget luktar fortfarande illa, främst på grund av fukt och vi försöker på alla sätt och vis att eliminera lukten, genom att öka mängden av tvätt- och sköljmedel, men inget fungerar. Vi börjar tro att det är fel på tvättmaskinen, men så är det inte.

Allt du behöver göra är att implementera några enkla försiktighetsåtgärder.

Advertisement

Hur man undviker lukten av fukt: mormors huskur

Hur man undviker lukten av fukt: mormors huskur

Vi tror ofta att sköljmedel kan vara en lösning för att förhindra att kläder avger dåliga lukter när de är tvättade. Tvärtom kan det i vissa fall bidra till problemet genom att främja spridningen av de bakterier som är ansvariga för lukten. Den bästa lösningen mot detta kommer från våra mor- och farmödrar.

En snabb och enkel huskur är att späda lite citronsyra i vatten, och sedan tillsätta några droppar eteriska oljor. Häll blandningen i tvättmaskinen så kommer din badrock dofta gott.

Andra åtgärder som förhindrar att badrocken avger dålig lukt

Andra åtgärder som förhindrar att badrocken avger dålig lukt

Att använda ett naturligt sköljmedel gjord med citronsyra är en optimal och ekonomisk lösning, men absolut inte den enda. Det skulle faktiskt också vara mycket användbart att genomföra andra åtgärder som att omedelbart ta ut badrocken från tvättrumman efter att tvätten är klar. Efter att ha plockat ur tvätten från tvättmaskinen är det viktigt att den torkar ordentligt, torkningen är nämligen en annan viktig faktor för att förhindra att de börjar lukta illa.

Ett sista råd är att inte tvätta badrockar tillsammans med andra plagg, utan de bör tvättas ensamma. Om du laddar trumman med andra tyger kommer även de andra tygerna automatiskt stinka.

Om du genomför dessa tips så kommer dina badrockar alltid lukta gott.

Advertisement