Hur många steg ska man gå varje dag för att gå ner i vikt? Här avslöjas det

av Titti Carlberg

06 September 2023

Hur många steg ska man gå varje dag för att gå ner i vikt? Här avslöjas det
Advertisement

En gammal latinsk förmaning hävdar att för ett sunt sinne är det nödvändigt att ha en frisk kropp. Med utgångspunkt från detta talesätt har det alltid hävdats att en grundläggande praxis i vardagen är fysisk aktivitet. Det samtida samhället går från frenesi till en fullständigt stillasittande livsstil. Av denna anledning är det nödvändigt att ta sig tid för att ta hand om sig själv och sin kropp.

Fysisk aktivitet är viktigt, framför allt för dem som vill gå ner i vikt. Ofta går dessa människor till gymmet, men det är en dyr träning och kräver mycket tid. Av denna anledning har några specialister  förklarat att det räcker gott och väl med att promenera för att gå ner i vikt.

Här avslöjar vi därför hur många steg det är nödvändigt att gå på en dag för att bli smalare.

via Bbc Good Food

Advertisement

Vikten med att promenera

Vikten med att promenera

Dmitrii Kem/Wikimedia Commons

Fysisk träning är en grundläggande del av livet, för först då kan man hålla sin vikt under kontroll. Ofta blir det dock, i vissa fall, viktigt att röra på sig för att gå ner i vikt. Men alltför ofta finns det ingen tid till att gå till gymmet, av denna anledning är ett enklare sätt för att gå ner några kilon att promenera, oavsett takt, eftersom du i vilket fall som helst förbrukar energi, vilket kan vara till hjälp för en viktnedgång. Varje rörelse, så länge den utförs regelbundet och under lång tid, kan leda till viktminskning och en förstärkning av musklerna.

Advertisement

Hur många steg behöver man gå varje dag för att minska i vikt?

Hur många steg behöver man gå varje dag för att minska i vikt?

Pexels

Idrottsläkare har forskat om bantning och promenader, och de har lyckats formulera en teori: det vill sägas att de har lyckats förstå hur många steg man måste gå dagligen för att vara säker på att gå ner i vikt. Att gå är något naturligt som man lär sig i väldigt låg ålder, men framför allt är det en spontan handling som utförs utan att man tänker på det.

Promenader är väldigt bra för hälsan, mycket på grund av att man andas frisk luft. Det finns dock ett exakt antal kilometer som ska tillryggaläggas dagligen för att gå ner i vikt.

Forskare har fastställt att för att bli smalare är det nödvändigt att ta minst 10.000 steg per dag, vilket motsvarar cirka 5 eller 6 kilometer. Det är inte en omöjlig sträcka att uppnå, hemligheten är konsekvens, börja bara med korta bitar, för att efterhand nå målet. Om man tycker att det känns jobbigt i början kan man börja med en kilometer om dagen för att efterhand öka distansen. Det viktiga är att man engagerar sig, det är enda sättet att uppnå resultat.

Det finns dock ofta ingen säkerhet på hur många steg man har gått. I det fallet kommer tekniken till vår hjälp. Man kan både köpa en stegräknare eller förlita sig på sin smartphone som förmodligen har en applikation som gör att man kan hålla ett öga på antalet tillryggalagda kilometer.

Hur många steg om dagen går du? 

Advertisement