Du har alltid ignorerat den: här är vad kundvagnskroken kan vara användbar till

av Titti Carlberg

09 September 2023

Du har alltid ignorerat den: här är vad kundvagnskroken kan vara användbar till
Advertisement

Det finns föremål som vi alla använder i vardagen, som alla känner till eller åtminstone tror oss känna till. Men bara för att något ständigt finns under ens ögon, betyder det inte att det inte kan innehålla några små överraskningar. Alltför många gånger är man säker på att man vet hur ett föremål fungerar, men så plötsligt är det någon som visar oss att det även kan användas till andra ändamål. Vet du till exempel varför det sitter en krok på kundvagnen?

Du kanske har lagt märke till den hundratals gånger på ett frånvarande sätt, men alltid ryckt på axlarna och accepterat det som en grej som helt enkelt finns där. I grund och botten är tanken "det är förmodligen användbart till något, även om jag aldrig har behövt det". Vanligtvis ser man obetydlaiga saker som aldrig stannar kvar i ens minne, uppmärksamheten vilar på dessa element i några få ögonblick och sedan glömmer man dem. Det är förmodligen samma sak när det gäller kroken på kundvagnen.

via Dailymail

Advertisement

Kroken på kundvagnen

Kroken på kundvagnen

Pexels

När du har läst klart den här artikeln kan du ha ändrat åsikt. Även du kommer då att dra nytta av ytterligare en liten bekvämlighet, designad för att göra ditt liv lite enklare. Vi pratar om kroken på kundvagnen. Tydligen ser den bara "dekorativ" ut, nästan som en extra metallbit placerad på måfå, Men istället har den en egen exakt funktion, eller snarare mer än en.

Vår uppgift är att ge dig några idéer som kan följa dig i ditt dagliga handlande!

Advertisement
Pexels

Pexels

Kroken på kundvagnen ska "intuitivt" vara en hållare för din kasse eller handväska. Faktum är att vissa människor använder den just för det ändamålet. Men på den platsen är dina personliga föremål ganska exponerade. Allt som krävs är ett ögonblick av distraktion, man går iväg några sekunder för att ta en produkt, och en illasinnande person kan ta tillfället i akt för att råna dig.

Så vad behövs kroken till egentligen?

En klok användning är att placera påsar som innehåller ömtåliga produkter som frukt och grönsaker på den. På så sätt kan du förhindra att de krossas av andra tunga saker som burkar, hårda förpackningar eller de med vassa kanter.

Ett sista knep som kan vara användbart

Ett sista knep som kan vara användbart

Pexels

En annan idé för att använda kroken på kundvagnen på bästa sätt är att ha en extrakasse hängandes på den så att den omedelbart finns till hands. Samma princip som för färska livsmedel gäller även för bröd och mejeriprodukter. På det sättet kan du separera och skydda ömtåliga livsmedel från de som redan är säkra i glasflaskor
Vad tycker du? Har vi gjort en bra "uppgradering" av dina livsmedelsinköpsturer? Vi hoppas det.

Kommer du att börja dra nytta av dessa knep?

Advertisement