Har du problem med att hitta början på tejpen? Prova detta idiotsäkra knep

av Titti Carlberg

03 September 2023

Har du problem med att hitta början på tejpen? Prova detta idiotsäkra knep
Advertisement

Räck upp handen, den som minst en gång (men det kanske är bättre att säga minst 10 gånger) har tappat tålamodet med att försöka hitta början på tejpen. Detta extraordinära tillbehöret är användbart i många situationer, för att snabbt, tillfälligt eller permanent lösa vissa små problem i hemmet eller utanför. Men varje gång man behöver en bit upprepas alltid samma fenomen, det vill säga, du har "tappat spåret" och du får stå i flera minuter att söka rätt på det

Det enklaste sättet att förhindra detta är att vika början på tejpen lite så att du får en tjock kant som är lättare att se och med vilken du alltid har början på tejpen redo. Det är dock inte alltid som man kommer ihåg detta, och ofta, när du behöver en bit tejp kan det hända att allt går över styr och du blir tvungen att börja om från början.

Advertisement

Har du tappat bort början på tejpen? Lägg in rullen i mikron

Har du tappat bort början på tejpen? Lägg in rullen i mikron

pixabay

Idag tänkte vi föreslå ett idiotsäkert sätt att hitta början på tejpen, ett som du kanske inte redan känner till eller aldrig har tänkt på. Det du kan göra är att lägga den i mikrovågsugnen. Exakt, lägg in rullen i den ugn som du använder så gott som varje dag för att värma frukost, tina upp fryst mat eller vem vet hur många andra rätter.

Hur fungerar det? 

Principen är att använda värme för att lossa limmet och göra början lite mer synlig. Var dock noga med att inte överdriva temperaturen och "tillagningstiden". Allvarligt talat, det bara 5 sekunder för att få det önskade resultatet.

Advertisement

Använd mjöl till att hitta början på tejpen

Använd mjöl till att hitta början på tejpen

pixabay

Men om du inte har någon mikrovågsugn avråder vi dig att använda samma metod i den traditionella ugnen. Inställningarna på en klassisk ugn är väldigt olika, så innan den når den användbara temperaturen, för de få sekunder du behöver, riskerar du att hamna i en brand och behöva ringa brandkåren.

Lyckligtvis finns det andra sätt att hitta början på tejpen. Det första är att använda ett vasst föremål, som en kniv eller en tandpetare. Ett annat knep är mjöl. Även bikarbonat kan fungera, men mjölets konsistens garanterar större framgång.

I praktiken använder du mjölpudret som ett "spårämne" för att markera riktlinjen från vilken du ska börja, när du hittat det är det bara att lossa kanten med en nagel. 

Advertisement