Knepet med flaskan för att bli av med dålig lukt från avloppet i duschen: så här fungerar det

av Titti Carlberg

15 Augusti 2023

Knepet med flaskan för att bli av med dålig lukt från avloppet i duschen: så här fungerar det
Advertisement

Den dagliga duschen är utan tvekan en av de trevligaste stunderna under dagen, men ibland händer det att man känner en dålig lukt från avloppet, vilken hänger kvar i duschkabinen. För att lösa detta problem finns det ett enkelt och billigt knep som du kan använda dig av.
Låt oss se vilket.

Advertisement

Dålig lukt från avloppet: här är anledningarna

Dålig lukt från avloppet: här är anledningarna

Pexels

Att börja dagen med en regenererande dusch, eller avsluta den med att unna sig en tid under den varma vattenstrålen är ett obestridligt ögonblick av avkoppling. En obehaglig lukt av avlopp kan dock dyka upp i duschkabinen som naturligtvis kommer från avloppet.

Men av vilken anledning? Detta obehagliga besvär kan kopplas till ett stopp, till bildning av mögel som orsakats av ansamling av tvål, skum och andra kroppshygienprodukter, men också av hår och hudrester. Att rengöra duschkabinen regelbundet är viktigt för att undvika dålig lukt, men det kanske inte räcker med det.

Advertisement

Flaskmetoden: tre knep att prova

Flaskmetoden: tre knep att prova

Pixabay

Om problemet kvarstår och tenderar att förvärras är det nödvändigt att fortsätta med djuprengöring av avloppet. I den här artikeln kommer vi att förklara en enkel billig och effektiv metod för att få ett tillfredsställande resultat.

Först måste du skaffa en vanlig tom plastflaska som du ska använda på tre olika sätt.

Det första gäller vinäger- och citronmetoden: användningen av den förstnämda ingrediensen i avloppet diskuteras fortfarande, eftersom man tror att det kan vara förorenande. Dessutom kan det ha en frätande effekt på duschkabiner i marmor, men i undantagsfall kan man prova denna lösning.
Blanda 400 ml vitvinsvinäger med saften av en citron i en plastflaska, skaka flaskan innan du häller ut allt innehåll i avloppet. Efter ett par timmar sköljer du: du kommer att märka att den dåliga lukten har försvunnit och ersatts av den fräscha och behagliga doften av citron.

Men låt oss gå vidare till de mer rekommenderade råden.

Citronsyra och bikarbonat: två värdefulla allierade

Citronsyra och bikarbonat: två värdefulla allierade

Curioctopus

Ett giltigt alternativ till kemiska produkter för avlopp är citronsyra, ett naturligt element perfekt för rengöring, desinficering och avfettning. Fyll flaskan med en liter destillerat vatten och lös upp 150 gram citronsyra i den. När pulvret är helt upplöst kan du hälla vätskan i avloppet, vänta några minuter innan du sköljer med en kastrull kokande vatten.

Slutligen kan du välja bikarbonat, en annan riktigt användbar produkt som är i dessa fall väldigt uppskattad för sina deodorantegenskaper. Innan du använder något av dessa knep från flaskan, kan du hälla 250 gram direkt i avloppet, låt det verka några minuter innan du häller på hett vatten.

Vid denna tidpunkt kommer stoppet att avlägsnas framgångsrikt och duschen kommer återigen att bli en riktigt behaglig stund. Vilken metod använder du för att eliminera dålig lukt från avloppet?

Advertisement