Om du pressar en citron i toalettstolen innan du går till sängs på kvällen kommer du att få en extraordinär överraskning när du vaknar

av Titti Carlberg

24 Augusti 2023

Om du pressar en citron i toalettstolen innan du går till sängs på kvällen kommer du att få en extraordinär överraskning när du vaknar
Advertisement

Det finns många knep för att lösa små hushållsproblem på ett helt naturligt sätt. I det här fallet förklarar vi användbarheten av en citron för att göra ren toalettstolen och hur du får ut det mesta av det.

via Housedigest

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Inför problem som tilltäppta rör och dålig lukt är den första tanken att använda sig av specifika produkter, som de som finns på marknaden och som löser dessa problem. Det finns dock mycket billigare och mer naturliga alternativ som kan visa sig vara lika effektiva.

En av dessa är att använda citron för att städa badrummet, ett rum i bostaden där vi tillbringar mycket tid och som bör saneras mer än något annat.

Advertisement

Citron, ett kraftfullt naturligt desinfektionsmedel

Citron, ett kraftfullt naturligt desinfektionsmedel

Pixabay

Förutom att rengöra duschen, badkaret, spegeln och handfatet, bör vår största uppmärksamhet ägnas åt toalettstolen, ofta ansvarig för dålig lukt som kommer från rören. Även efter rengöring av sanitetsarmaturen kan dock kalk- och smutsrester finnas kvar, vilket kräver speciella åtgärder, samt vara avgjort fula.

Det är här citronsaft kommer in i bilden - det går även bra med citronsyra - en citrusfrukt med många egenskaper som har visat sig vara en kraftfull allierad när det gäller hushållsstädningen. Förutom dess höga innehåll av C-vitamin har den även avfettande och desinficerande egenskaper.

För att rengöra och desinficera dina sanitetsartiklar, häll citronsaft på väggarna och gnugga med en svamp för att understryka dess effektivitet. På så sätt eliminerar du kvarvarande smuts och sprider samtidigt en behaglig doft i badrummet. Men låt oss komma till det du kan göra på kvällen innan du går till sängs.

Knepet med citron för att sanera toalettstolen: tillvägagångssätt

Knepet med citron för att sanera toalettstolen: tillvägagångssätt

Curioctopus

Detta är tidpunkten på dagen när du kan lämna citronsaften att verka hela natten för att göra bäst nytta. Först av allt ska du spola i toalettstolen för att blöta väggarna på sanitetsarmaturen. Efter det häll 4 till 5 teskedar citronsaft i en behållare och fördela det över hela toalettstolens innerväggar. Därefter strör du ut bikarbonat: du kommer se att det bildas skum, eftersom bikarbonat tillsammans med citron - eller citronsyra - skapar en exceptionell rengöringskraft.

Vänta i 20 minuter, du kommer se att det bubblar på botten av toalettstolen, vilket indikerar att synergin mellan de två föreningarna fungerar bra. Den sista operationen blir att gnugga med toalettborsten kraftigt längs väggarna, för att hjälpa blandningen att fungera ännu bättre, och låta det verka till nästa morgon.

När du vaknar kan du spola och beundra resultatet: överraskande, eller hur? Och detta med bara två hushållsingredienser!
Kände du redan till detta fantastiska knep för att göra ren toalettstolen?

Advertisement