En klädgalge i kastrullen: ett märkligt knep att prova omedelbart

av Titti Carlberg

07 Augusti 2023

En klädgalge i kastrullen: ett märkligt knep att prova omedelbart
Advertisement

Galgar, som de kallas, används för att hänga upp klädesplagg i garderoben, medan kastruller används för att koka och tillaga olika maträtter. Men hur kan dessa två hushållsföremål interagera? Det kan verka svårt att föreställa sig, men den här metoden kan ha en effekt som du aldrig föreställt dig.
Låt oss ta reda på vilken.

Advertisement

Galgar: inte bara i garderoben!

Galgar: inte bara i garderoben!

Pixabay

Om du placerar en galge i en kastrull kommer du att bli mållös. Du har ju, fram tills nu, förmodligen alltid trott att dess användning var begränsad till att hänga upp klädesplagg som byxor, jackor, skjortor och klänningar i din garderob.

När vi köper ett nytt klädesplagg får vi vanligtvis en galge på köpet och ofta har vi så många att vi inte vet var vi ska lägga dem. Vad gör vi då?
Vi bestämmer oss förmodligen för att slänga dem, omedvetna om att vi skulle kunna nyttja dem för en oanad alternativ användnin

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Även detta föremål som är avsett för garderoben kan återvinnas som många andra, duu måste bara ändra dess form för att göra det lättare att hantera. Deras återanvändning i köket är verkligen enorm och kan vara användbar för att utföra en mängd funktioner, du behöver bara ta reda på vilka. 

Låt oss se hur du kan dra fördel av galgar, framför allt där du äter, och undvika att slänga dem.

Om du redan känner till detta knep är du medveten om dess otroliga resultat. Om inte bör du prova det, du kommer att bli positivt överraskad.

Galgar i köket: här får du veta hur och varför

Galgar i köket: här får du veta hur och varför

Curioctopus

Med de överflödiga galgar du tänker göra dig av med kan du till exempel göra effektiva grytlappar. Mät storleken på en skål och vik in båda sidorna vid kroken, vilket resulterar i tre sidor som håller den varma behållaren säker. Vid det här laget behöver du inte längre de traditionella grytlapparna för att lyfta den, men detta är bara ett av knepen du kan göra.

Genom att forma kroken till ett V nedåt kan du skapa ett giltigt stöd för grytlocket, samtidigt som du lossar det från hängaren kan du använda resterande del som en effektiv rulllhållare att hänga där du tycker att den passar.

Som du kan se har det att återvinna galgar i ditt kök sitt eget varför, faktiskt mer än ett! Med lite uppfinningsrikedom och kreativitet kommer du att kunna skaffa olika köksredskap och verktyg på ett enkelt sätt och framför allt utan att spendera någonting.
Varför inte prova?

Advertisement