Människor som biter på naglarna har alla en sak gemensamt, en studie avslöjar det

av Titti Carlberg

22 Juli 2023

Människor som biter på naglarna har alla en sak gemensamt, en studie avslöjar det
Advertisement

Vi utför alla olika gester varje dag utan att förstå orsaken, men framför allt nästan utan att inse det, en av de mest utbredda vanorna, som nästan betraktas som ett gissel för samhället, är att bita på naglarna. Visst kan en sådan sak göras av vana, men det ligger säkert något djupare bakom dess motiv. Det händer något inuti individen som lyser igenom denna gest.

via Metro

Advertisement
wikipedia.org

wikipedia.org

När du pratar med någon kanske det händer att du sänker blicken och märker att personens naglar är nedbitna eller så biter individen på naglarna medan ni pratar med varandra. Detta beteende kan dikteras av nervositet.

En studie publicerad i Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychiatri förklarar detta beteende. Det finns många orsaker till att man biter på naglarna och dessa är kopplade till individens karaktär. Så vilka är deras egenskaper.

Advertisement
Pexels

Pexels

Studien genomfördes på ett urval av 48 frivilliga. Alla deras beteenden analyserades in i minsta detalj. Alla repetitiva attityder undersöktes, som att ständigt röra sitt hår, nypa sin hud eller bita på naglarna. Behovet av att utföra dessa repetitiva handlingar är för starkt och blir ostoppbart i situationer av tristess. Så vilka attityder indikerar dessa beteenden?

wikipedia.org

wikipedia.org

Alla de som upplever dessa sinnestillstånd är perfektionister, och de biter på naglarna för att ladda ur det ackumulerade missnöjet. Dessa individer älskar att ha kontroll, de planerar varje detalj och vill att allt ska gå enligt plan. Men när detta inte händer uppstår stress och nervositet och av den anledningen frigör de sina spänningar genom att utföra något av dessa repetitiva beteenden.

Om du vill veta om du är en perfektionist finns det andra detaljer som hjälper dig att förstå det, som att se saker i svart och vitt, utan att uppfatta de många nyanserna, att vara för strikt mot dig själv och att straffa dig själv vid ett misstag eller att vara ledsen och missnöjd även i de fallen du har nått framgång.

Advertisement