Många använder raklödder på golvmoppen: vet du varför?

av Titti Carlberg

26 Juli 2023

Många använder raklödder på golvmoppen: vet du varför?
Advertisement

Att städa sitt hem kräver tid, omsorg och uppmärksamhet. Det är en syssla som bör utföras ofta och man söker ofta efter de bästa och mest effektiva produkterna. Men vad har detta med raklödder att göra? Fortsätt läsa den här artikeln om du vill veta det.

via Housedigest

Advertisement
Pexels

Pexels

Det finns många hushållsrengöringsprodukter på marknaden, var och en med sin egen specifika användning och syfte: från diskmedel till rengöringsmedel för golv, till de som är idealiska för att få fönster och badrumsytor att glänsa.

Men på hyllorna för hushållsprodukter kan man även hitta oanade allierade, produkter man aldrig skulle kunna tänka sig vara utmärkta i städningen. En av dessa är just kombinationen av raklödder på moppen. Det låter som ett bissart förbund, men det finns en anledning till varför.

Advertisement
Pexels

Pexels

Utöver de produkter som kan köpas i specialiserade butiker, blir gör-det-själv produkter för städning allt mer populärt. Det beror på att det inte bara är billigare utan också ekologiskt till skillnad mot de vanliga kemikalierna. Tänk bara på allt som kan göras med bikarbonat, vitvinsvinäger och citron, vilka är utmärkta avfettningsmedel om de används på rätt sätt. Det vi ska berätta om här handlar inte om en livsmedelsingrediens, utan om en produkt som många har hemma: raklödder, för att vara exakt.

Namnet antyder lätt dess användning, det vill säga hårborttagning. Dess användning har dock blivit väldigt varierande efter att många människor har upptäckt dess mångsidiga och oanade användningsområden. En av dessa innebär att spraya det på moppen som vi använder för att torka golven med.

Därför är det bra att ha raklödder på golvmoppen

Därför är det bra att ha raklödder på golvmoppen

Curioctopus

Denna märkliga kombination har en giltig anledning: raklödder är väldigt effektivt för att få bort smuts från sprickorna i golvet. Faktum är att i golvsprickor tenderar smuts att ansamlas och fastna, vilket gör att det blir svårt att få bort det. För att prova detta annorlunda rengöringsmedel behöver du bara en mopp och en hink vatten.

Efter att du blötlaggt moppen och vridit ur den, häll raklöddret direkt på moppen och även lite direkt på golvsprickorna, se till att skrubba kraftigt. Om det behövs kan du även ta en borste till hjälp om smutsen sitter fast hårt.

Pexels

Pexels

När detta är gjort är det bara att torka golvet på det vanliga sättet, en hink rent vatten och ditt vanliga rengöringsmedel, för att få bort rester av raklöddret.

Raklödder kan även användas till för att få bort kalkavlagringar på ytor och för att få bort fläckar på tyg, men även på metallföremål, genom att gnugga det på det svärtade området. Slutligen kan du ha det på fönstren och låta det sitta på i cirka åtta minuter för att få en anti-imma effekt

Kände du redan till dessa alternativa användningsområden för raklödder?

Advertisement